Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Над 1400 земетресения в Италия за 4 дни

Факсимиле от INGV

В 18:24 в Централна Италия стана поредно добре осезаемо земетресение – магнитуд 4.2 – от серията, започнала вечерта в сряда.

До днешния следобед в северната област на активност са регистрирани освен двете силни земетресения в сряда, други 1400 според Италианския институт по геофизика и вулканология (върху илюстрацията, подготвена в италианския институт, серията земетресения с начало в сряда 26 октомври е оцветена в оранжево и червено), предаде Румяна Главчева, експерт-сеизмолог, дописен член на БАНИ, дългогодишен ръководител на секция „Сеизмология” в Геофизичен институт (дн. НИГГГ-БАН).

Сред тях 6 са с магнитуд между 4.0 и 4.5, 96 – между 3.0 и 3.9, а усетените – над 300. Разпределението на епицентрите досега подсказва една от двете възможности – вторични трусове постепенно ще запълнят празнините в образуваната елиптична област или още поне едно земетресение с магнитуд 5 и по-голям е предстоящо (моля журналисти да не извеждат страховити заглавия от тези хипотези!).

Снощи в 22:02 стана земетресение с магнитуд 5.7 далеч от италианското крайбрежие, под Тиренско море. Поради голямата дълбочина на неговия източник – около 450 км – земетресението има и голям радиус на областта на усещане. А фактът, че недалеч от епицентъра се намира вулканът Марсили, е стреснал особено жителите на Калабрия.

Най-накрая, трус с магнитуд 4.3 настъпи днес в 13:58 в Потенца, район Базиликата на Южна Италия. Това също е дълбоко земетресение с източник на дълбочина 270 км; неусетено. Дали може да се предполага връзка между двете дълбоки земетресения и активността в Централна Италия? Навярно това е предстояща цел за изследване.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Ще се сбъднат пророчествата на Дънов, че Западна Европа, Гърция, Япония и Северна Америка ще потънат.

  2. както в България като се случи се вижда колко са неподготвени, така и в Италия разни поплювковци цитират американски и японски агенции и не могат нищо да кажат на хората – хората спящи в каравани и палатки и проспали и преживели над 1400 труса, за които казват потънала зоната с 20 см. – ма да не са 2м. …
    последния между магнитут 6’5 -6’6 – 7’1 – вземете та вижте руските датчици какво казват… 😉 … да дадоха в Норча на площада където е паднала базиликата се молят попове и монахини на колене и не знаят какво точно става, но има селца с 80-90 % разрушени къщи около епицентъра…
    друго не се разбира от несвързаните и неконкретни репортажи.

Отговорете