Над 15 хиляди туристи са в Банско

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов претърпя инцидент в навечерието на Нова година след каране на ски в Банско. Той паднал лошо и ранил рамото си, за късмет се отървал без счупване.

„Получихме сигнал за инцидент и реагирахме веднага. Наложи се да му окажем помощ и да го свалим до медицинския пункт”, разказаха планински спасители. Самият главен комисар бе в добро настроение в първия ден на новата година въпреки инцидента. „Обездвижен съм за 5-6 дни в областта на рамото, няма счупване, нито изваждане”, каза Георги Костов по обяд в неделя.

По пистите в ски зоната над Банско има хиляди скиори и сноубордисти. Над 15 000 туристи посрещнаха Новата година в зимния ни курорт.

Затова отново се образуваха опашки пред начална станция на единствения кабинков лифт.

„На хората им харесва да карат ски в Банско и затова идват. Но тези опашки са факт, тъй като се бави решението за изграждане на втори кабинков лифт”, коментира маркетинг директорът на фирмата-концесионер на ски зоната – Иван Обрейков.

В курорта има доста англичани, руснаци, гърци, сърби, румънци.

Добрата новина за всички любители на белия спорт е, че вече работят почти всички писти и съоръжения в ски центъра в Пирин планина.

„Трябва да се кара много внимателно, да не се подценява нито планината, нито трудността на пистите. Всеки е длъжен да пази не само себе си, но и този пред него, за да няма сблъсъци и инциденти”, предупредиха планинските спасители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България