Над 15 ще са ражданията с епидурална упойка в горнооряховската болница за 2016 г.

Ражданията с епидурална упойка в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица до края на годината ще надхвърлят 15. Това съобщи началникът на АГ-отделението д-р Михаил Милатович. От няколко месеца към горнооряховската лечебница е привлечен екипът на гинеколога д-р Данчо Йорданов и анестезиолога д-р Стоян Владински от старата столица, които поставят упойката по желание на родилката и по този начин родилният процес преминава без болка. Зад гърба си в кариерата си д-р Йорданов има над 150 извършени епидурални анестизии, а по-младия му колега д-р Стоян Владински – над 40 броя. От безболезненото раждане се е възползвала и 21-годишната Радостина Костадинова от златаришкото село Родина. На 30 ноември тя родила в АГ-отделението в горнооряховския стационар чрез този метод малката Андрея.

„Първо нямах представа за какво става дума, но д-р Йорданов ми обясни и реших да опитам така. Когато ми сложиха упойката, не разбрах как родих!“

За Радостина това е първо раждане, но тя е много доволна, тъй като не е усетила болката от родилните контракции. Цената на раждането с такава упойка е 450 лева. Това е една от най-достъпните цени на медицинската услуга в болниците от региона.

„Избор на родилен екип по желание в нашата болница също е на достъпна цена – 350 лева“, обяснява още д-р Милатович. Ако бъдещата майка ще ражда със секцио, това й струва 450 лева. Д-р Милатович напомня, че всички лапароскопски интервенции в АГ-отделението са безплатни и се извършват по клинични пътеки. Такива са операции като миомектомия, на аднекси, отстраняване на кисти на яйчниците, хистеректомия, както и процедури като персуфлации (продухване на маточните тръби) и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве