Над 15 000 лв. дадоха за болен абитуриент вместо за букети в първия учебен ден в Търговище

Снимка: Архив

Над 15 000 лв. събраха в две училища в Търговище в подкрепа на абитуриента Християн Христов, като обявиха акция вместо за букети, в първия учебен ден, парите да отидат за лечение на момчето.

В І СУ „Св.Св. Седмочисленици” са преброили 7700 лв., които са пуснати в кутиите за дарения само в първия учебен ден. И малки, и големи са откликнали на апела, но не са пропуснали и цветята за любимите учители.

В училището на Християн ІІ СУ „Проф. Никола Маринов”, откъдето стартира кампанията пък преброиха 7314 лв. в двете кутии.

Такива има поставени в магазини и заведения в града. Обявена е също дарителска сметка. Предстои и организирането на благотворителен концерт.

Средствата са нужни за скъпи изследвания на момчето, които не се правели у нас и били договорени в турска болница за началото на октомври. Целта е да се потвърди работната диагноза, поставена от наши лекари и да се направи операция. Съмненията били за сериозно заболяване на червата, което изисквало изключително специфична оперативна намеса.

Уникредит Булбанк

BG19 UNCR 70001523378617

BIC UNCRBGSF

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони