Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Над 17 400 заявки за дърва са изпълнили горските от Североизтока

Снимка: СИДП

97 520 пространствени кубически метра дърва за огрев са доставили на желаещите стопанствата в обхвата на Североизточното държавно предприятие за предстоящия отоплителен сезон. 17 474 домакинства вече са получили заявените от тях дърва. През миналата година семействата, които са се отоплявали с дърва са заплатили близо 170 000 кубика, а тази година е предвидено да бъдат добити 180 101, за да бъдат удовлетворени нуждите на всички желаещи.

Най-много дърва за отопление са добити, заплатени и получени в стопанствата от област Варна – 38 351 кубика, като на първо място се нарежда ДЛС-Шерба с 10 387 кубика, а на второ ДГС-Цонево с 9 679 кубика.

27 766 пространствени кубически метра дърва за огрев са доставили към момента на желаещите ловните и горски стопанства от област Шумен. 9 070 пространствени кубически метра са осигурили горските от ДЛС-Паламара, а 8 560 служителите на ДГС-Шумен.

Доставени са и заявените дърва за огрев на хората от област Добрич. Към днешна дата 20 970 пространствени кубически метра са получили заявителите от населените места в областта. На първо място по реализирани дърва за населението се нарежда ДГС-Добрич със 7 615 кубика, следвано от ДЛС-Балчик със 7 582 кубика.

Най-малко дърва от горските са поискали хората от област Търговище – 10 433 пространствени кубически метра, като 7 965 кубика от тях са добити в ДГС-Търговище.

Продължава снабдяването с дърва за огрев на хората от Североизтока. Всеки работен ден се приемат заявления на граждани. Ръководството на СИДП напомня, че дървата трябва да са изсъхнали добре преди началото на отоплителния сезон, за да отделят по-малко вредни вещества и да не се стига до високи нива на замърсяване на въздуха през зимата, особено над големите градове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.