Над 1800 доброволци в акция "Да изчистим България заедно"

За седма поредна година общините от област Шумен и Областната администрация подкрепиха кампанията "Да изчистим България заедно". По места общинските администрации създадоха организация за раздаване на ръкавици и чували, както и за извозване на отпадъците.

По данни на общините в акцията днес се включиха повече от 1 800 доброволци. Почистени са замърсени участъци в населените места, междублокови пространства, квартални градинки и детски площадки, паркове, дерета, входно-изходни пътни артерии.

В 14 села от община Шумен са проведени акции за лъскане, събрани са 102 чувала с отпадъци.  В град Шумен над 360 доброволци са събирали смет от улици, детски площадки, паркове, лесопарк "Кьошкове", Лозевско шосе, Природен парк "Шуменско плато", като са събрани почти 4,7 тона отпадъци.

В община Смядово почистената площ е 15,9 дка с участието на над 200 души от общинската администрация, кметствата и жилищните кооперации.

Над 250 доброволци във Велики Преслав са почистили 20 замърсени места, като събраното количество отпадъци е 7 тона.

670 чувала с боклуци са събрани при акцията в община Върбица, в която са са включили общинска администрация, много хора от селата, ученици и дори членове на Пенсионерски клуб.

В община Нови пазар извозеното количество отпадъци е 3,8 тона. В община Венец са почистени района около стадиона в село Ясенково и дере край Венец с участието на чиновници от кметството.

Акция по почистване е проведена и в община Каолиново с участието на около 100 човека.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България