Над 1800 студенти с дипломи от Шуменския университет

В навечерието на студентския празник димпломите си за завършено висше образование получават 1 812 възпитаници на Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“. В петък първи облякоха тогите абсолвентите от Факултета по технически науки. 68 магистри, 110 бакалаври и двама докторанти препълниха аулата на ВУЗ-а. Първенец на випуска е Румяна Василева, която завършва с успех 6.00. Дипломите си лично от ректора проф. Георги Колев получиха отличниците.

"90% от кадрите на техническия факултет се реализират по завършените специалности. За 10 години факултетът изгради връзки с фирми в Шумен и страната", каза той. Много разчувствани родители, съпрузи, дори и деца на студенти дойдоха за тържествената церемония.

trsh0212-2

В събота се дипломират абсолвентите от Колежа в Добрич. Най-големият факултет на университета - Педагогическият, събира за последно възпитаниците си в понеделник. 515 са магистрите, 293 са бакалаврите, които го завършват успешно. В същия ден ще се дипломират и завършващите Факултета по природни науки.

Церемонията на студентите, които завършват специалност „Туризъм” е във вторник в Департамента за квалификация и продължаващо образование във Варна. В следващите два дни се дипломират възпитаниците на Факултета по математика и информатика и на този по хуманитарни науки. 387 от всички завършващи от Шуменския университет са с успех отличен, казаха от ВУЗ-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България