Прабългарите отново в лукс в „Игри на волята“ Траки ще спят в рибарската хижа, красивите Славяни отиват на безлюдния плаж

Забравен багаж спря движението на метрото до летище София

Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

Над 20 ифтара даде кметът на Върбица

Кметът на шуменската община Върбица инж.Мердин Байрям и тази година срещу свещения мюсюлмански празник Рамазан байрам даде повече от 20 ифтара. Благотворителните вечери, при които на обща трапеза след залез слънце сядат хора от всички етноси, са стара негова инициатива и той не я пропусна за осма поредна година.

През май ифтарите стартираха от село Методиево и стигнаха до най-малкото населено място в общината с. Кьолмен. Бяха уважени и няколко квартала в град Върбица. На някои места заедно с градоначалника присъства и местният свещеник отец Константин, който служи в храм „Св.Димитър Солунски“.

„Курбанът за здраве е решение на моето семейство, което датира отдавна, а откакто съм кмет на общината започнахме да го правим във всяко населено място и така вече осем години”, казва кметът. Щастлив е, че и съпругата му Гюлфер прегръща неговата лична благотворителност и на всеки от ифтарите заедно са посрещали гостите. Някъде общите трапези, които протичат като кметски приемни със споделяне на добри неща и местни проблеми, са в новите зали за общоселски мероприятия. Другаде направо под открито небе, насред обновените селски площади.

В село Станянци пък, инж.Байрям участва в обща молитва в ремонтираната миналата година джамия. Както „Труд“ писа, градоначалникът дари лични средства за цялостното й препокриване с нови керемиди, а в строителните работи се включи кметът на селото, общински съветник и майстори-доброволци.

По повод предстоящия голям празник Рамазан байрам инж.Байрям се обръща към вярващите: „Нека следваме заветът на дедите ни – домовете ни да бъдат отворени за нуждаещите се, сърцата ни към страдащите, а чрез делата си да търсим мир за всички! Нека този свещен празник, който ни учи на мъдрост и милосърдие, ни направи още по-добри и отговорни, да расте взаимното ни уважение и заедно да работим за нашето общо бъдеще“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. ДАВАТ ИФТАРИ, ИФТЬРИ, ИФТЬРИ, ПЪК МЮФТИЙСТВАТА НЯМАЛИ ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ НА ХОДЖИТЕ.

  2. ДАВАТ ИФТАРИ, ИФТАРИ, ИФТАРИ, ПЪК МЮФТИЙСТВАТА НЯМАЛИ ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ НА ХОДЖИТЕ.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.