Над 20 хиляди пяха със „Сребърни криле“ на стадиона в Симитли

Над 20 хиляди пяха и танцуваха с уникалната група „Сребърни криле“ на стадиона в града Симитли. Легендарната група бе подарък от общината за жителите заради празника на града, но музикантите привлякоха и гости от целия регион и страната.

„Симитли се развива и продължава да се развива. Гаранция за това е, че ние сме на първо място по усвояване на евросредства в цяла България за последните 10 години. През последните 2 години се превръщаме и в първенец по усвояване на национални средства, което е гаранция за просперитета на Симитли и цялата община“, това каза кметът Апостол Апостолов по повод празника на града и направения от него своеобразен отчет пред жителите. Той добави, че в бъдеще Симитли ще става все по-хубаво място и все повече млади хора ще остават в общината. „Ние сме единствената община, която успя да запази младите си хора. Много от тези, които бяха заминали вече се връщат. Това е най-важното нещо, защото камъкът си тежи на мястото“, допълни кметът Апостолов. Поздравителни адреси до празнуващ Симитли и лично до кметът Апостолов бяха получени от Министър-председателят Бойко Борисов, Президентът на Република България Румен Радев, министри, народни представители, кметове и много други.

Програмата на общината продължи над 7 часа на стадиона и предложи изпълнения за всеки вкус и претенции, а хората не спираха да се радват и да показват обичта към родното си място.

По традиция празникът започна с отдаване на почит към загиналите с поднасяне на венци и цветя. Кметът Апостол Апостолов , съпругата му д-р Апостолова, народните представители Стефан Апостолов и Даниела Савеклиева, общинска администрация Симитли, представители на политически партии и много жители и гости се поклониха в знак на почит.

А след това на стадиона в града по традиция прозвуча химна на общината, който бе изпълнен с цяло гърло от певци и кмета Апостол Апостолов.

„Сребърни криле“ пък показаха,че още ги бива, независимо от годините им и така загряха публиката,че купона продължи до късни часове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България