Над 20 000 души се очаква да посетят първото издание на фестивала „Hills of Rock” в Пловдив

Над 20 000 души се очакват да посетят този петък и събота Пловдив заради първото издание на международния рок фестивал „Hills of Rock 2017”, който ще се проведе в района на гребния канал в града под тепетата.

Очакванията на организаторите са през всеки от двата фестивални дни на 30 юни и 1 юли да се съберат между 10 000 зрители. "Няма по-голямо музикално събитие това лято в България.

Предполагам, че изданието догодина ще бъде много по-сериозно, защото вече ще имаме история. А за 2019-а очакваме фойерверки", обяви главният организатор на събитието Иван Несторов – Амебата, който даде съвместна пресконференция с изпълнителния директор на общинска фондация „Пловдив 2019” Кирил Велчев.

"Когато започнахме организацията на фестивала през октомври-ноември 2016 година, задачата изглеждаше много трудна. Разговаряхме с над 300 групи, които биха могли да пристигнат в Пловдив. Един подобен фестивал в Западна Европа е с бюджет от около 30 милиона евро. Фестивалите в съседните балкански страни са с дългогодишна традиция и бюджетите им са над 10 млн. евро. Сами може да съпоставите къде сме ние на тази карта. Казвам това, за да изтъкнем, че се гордеем с факта, че от нищото и с нищо успяхме да осигурим такива артисти. Помагаме си активно с фондация „Пловдив 2019“, за да може този фестивал да стъпи на здрава основа и да продължи да съществува и след 2019 година, като с всяка година ще повишаваме качеството и на групите и на самия фестивал. От следващата година Hills of Rock ще попадне и в елитния списък на Европейската фестивална асоциация", допълни Иван Несторов.

Точно 32 групи, сред които и доста пловдивски, ще свирят и пеят на трите сцени на рок фестивала в района около гребния канал и стадион "Пловдив”, всяка вечер след 17 часа. Хедлайнерите на „Hills of Rock 2017” са Epica, Evanescence, Three Days Grace и Guano Apes, които ще забиват след 21 часа във всеки от дните.

На специално обособена зона фенове на къмпинга ще имат възможност да разположат повече от 150 палатки. Пропускателният режим на събитието ще се осъществява с предварително закупени билети, като на място ще бъдат раздадени гривни според типа закупен билет – едно- и двудневни.

В зоните за напитки, храна и рекламни артикули закупуването ще се осъществява със специална карта, в която всеки желаещ може да заложи определена от него сума, непосредствено след входа, разясниха още организаторите.

Всички типове билети за фестивала и за къмпинг зоната можете да закупите от OMV, The Mall, билетен център НДК, билетната каса пред община Пловдив, магазини “НА ТЪМНО”, както и онлайн на Eventim.bg и TicketPro.bg, както и на място на входа на HILLS OF ROCK.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България