Над 20 000 лв. за своя кауза събра Ротари клуб - Велико Търново на бляскав благотворителен бал

Кметът на старата столица Даниел Панов стана почетен член на хуманитарната организация

Над 20 000 лева са събрани на благотворителния бал на Ротари клуб - Велико Търново. Бляскавото събитие беше кулминацията на тържествата, с които ротарианците отбелязаха 80 години от създаване на своята структура в старата столица.

Средствата ще бъдат предоставени за каузата на клуба, която той обяви по повод годишнината - закупуване на модерен бронхоскопски апарат за белодробната болница "Д-р Трейман". Набирането на дарения продължава.

Над 420 гости уважиха празненството на великотърновските ротарианци. На бала пристигнаха техни приятели от цялата страна, както и десетки представители на структурите на Ротари в Румъния, Украйна, Турция и Русия. На бала присъстваха дистрикт гуверньора на Ротари - България Веселин Димитров, паст дистрикт гуверньори, елект дистрикт гувурньора Митко Минев, кметът на Велико Търново инж.Даниел Панов и неговите заместници Снежана Данева - Иванова, Ганчо Карабаджаков и Георги Камарашев, областният управител проф. Любомира Попова, кметовете на Горна Оряховица и Павликени инж. Добромир Добрев и инж. Емануил Манолов, приятели и съмишленици на Ротари.

Към празника се присъединиха и представители на сродните хуманитарни организации от Зонта клуб и Лайънс клубовете във Велико Търново. Акцент на бала беше приемането на кмета Даниел Панов за почетен член на Ротари клуб - Велико Търново. Той за пореден път благодари на ротарианците за съпричастността им към важни за града проекти в областта на здравеопазването, културата, историческото наследство, образованието и спорта.

Четирима представители на Ротари клуб бяха удостоени с престижното отличие Paul Harris Fellow. Венелин Иванов, Кирил Андреев и Денислав Сираков, и д-р Пламен Латев от Сателитен клуб Павликени - Бяла черква, получиха от президента на РК Росен Великов значки и грамоти за особени заслуги в дейността на организацията. За настроението на гостите на изисканото тържество се грижи известният певец Васил Петров, който в началото изпълни химна на Ротари - България. Присъстващите аплодираха изпълненията на дамско трио "Камино" и прекрасния избор на музика от страна на ди джей Емо.

Ротари клуб - Велико Търново е една от най - големите и активни структури на международната организация Ротари Интернешънъл в България. По повод годишнината си ротарианците организираха поредица от родолюбиви инициативи, които се проведоха в рамките на няколко месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България