Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление при строителството на оградата по границата

Вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе работно съвещание за безопасната експлоатация на язовирните стени

Футболист прати 18-годишен в кома

Дрон тори 1 хектар за 15 минути Воден матрак за крави повишава млеконадоя

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

Над 20 000 литра ракия и вино без документи разкриха митничари в Перущица и Пещера

Снимки: Агенция "Митници"

Над 20 000 литра контрабанден алкохол без документи задържаха митнически служители при две проверки, извършени в Перущица и Пещера. Става дума за 1723 литра ракия и 18 323 литра вино.

Част от тях били разкрити със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари (МКЦПККДРСТ) при ГДБОП на 03 ноември от митнически мобилни групи в стопански двор с множество постройки в района на град Перущица. В една от къщите били открити две малки ракиджийници (специализирани малки обекти за дестилация).

При проверка на една от множеството стопански постройки, служителите открили 4 броя ПВЦ-съдове с различни вместимости, съдържащи течност с мирис на етилов алкохол (ракия). Със съдействие на служители на Митница Пловдив алкохолът е измерен, иззет и задържан, като установеното количество е 1220 литра.

До приключване на проверката не са представени документи за платен, обезпечен, начислен акциз. Митничарите намерили и нелегален цех за вино в друга крайна постройка на същия имот. Зад заключена врата те открили нелегален цех за производство на бяло и червено вино, оборудван с ферментатори и средства за бутилиране.

Установено е, че към момента на проверката там се съхраняват 18 323 литра алкохолна напитка с вид на вино. Взети са проби за изясняване на точния състав на алкохола, като в зависимост от алкохолния градус ще се определи дали откритото количество представлява вино или междинен продукт за производството на вино.

При друга проверка на частен имот в района на Пещера, извършена на 1 ноември, мобилна митническа група е установила инсталация за изваряване на алкохол без регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове. Инсталацията, с вместимост около 200 литра, се помещавала под навес, до жилищна постройка, и към момента на проверката е била в работен режим.

Митническите инспектори са иззели изварените дотогава около 3 литра ракия. В хода на проверката в гараж до жилищната постройка са открити и ПВЦ-съдове с етилов алкохол с общо количество 500 литра, вероятно произведени при предишни изварявания в съоръжението. Взети са проби за лабораторен анализ на алкохола, който е иззет.

Работещото съоръжение за изваряване също е демонтирано и иззето от Митница Пловдив, след като не са представени удостоверение за регистрация по ЗАДС и документи за платен акциз. По случая е образувано административно наказателно производство.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете