Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Над 20 000 от цял свят са посетили Словакия като председател на ЕС

Откакто Словакия председателства Евросъюза е посетена за четирите месеца досега от над 20000 души като участници в различни инициативи, експертни срещи и конференции. За родината ми се заговори в цял свят, каза във Варна посланикът на Словакия Мариан Якубоци.

“Изминаха две трети от мандата ни и досегашното протичане потвърждава, че дори и една малка страна, която е сред новите страни членки, може и знае как да се справи с тази отговорна задача“, посочи дипломатът. Според него най-важното са подготвените екипи. Необходимо е да има добра логистика, хотели, автомобили, но подготвените хора са най-важното, допълни той.

Според него словашкото председателство се е фокусирало в единен цифров пазар, енергетика, европейски фонд за стратегически инвестиции, съюз на капиталовите пазари, както и вътрешна сигурност и функционалност на европейската гранична и брегова охрана, която стартира съвсем скоро именно в България. За мигрантския натиск върху Европа дипломатът посочи, че квотният
принцип не работи и не е начин за решение на този проблем. По този въпрос трябва да се търсят решения, които да водят до съгласие между всички страни-членки на ЕС, уточни посланик Якубоци.

Във Варна той откри изложбата „Вълшебната Словакия“, организирана от почетното консулство и посолство на Словашката република със съдействието на община Варна. Проявата е част от културните събития и презентация на Словакия по преве на председателството й на Съвета на ЕС.

Посланикът  посочи, че през настоящата година около 70 000 негови сънародници са посетили България и не е изключено да има увеличение на броя на туристите в сравнение с миналата година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.