Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Над 20 000 от цял свят са посетили Словакия като председател на ЕС

Откакто Словакия председателства Евросъюза е посетена за четирите месеца досега от над 20000 души като участници в различни инициативи, експертни срещи и конференции. За родината ми се заговори в цял свят, каза във Варна посланикът на Словакия Мариан Якубоци.

“Изминаха две трети от мандата ни и досегашното протичане потвърждава, че дори и една малка страна, която е сред новите страни членки, може и знае как да се справи с тази отговорна задача”, посочи дипломатът. Според него най-важното са подготвените екипи. Необходимо е да има добра логистика, хотели, автомобили, но подготвените хора са най-важното, допълни той.

Според него словашкото председателство се е фокусирало в единен цифров пазар, енергетика, европейски фонд за стратегически инвестиции, съюз на капиталовите пазари, както и вътрешна сигурност и функционалност на европейската гранична и брегова охрана, която стартира съвсем скоро именно в България. За мигрантския натиск върху Европа дипломатът посочи, че квотният
принцип не работи и не е начин за решение на този проблем. По този въпрос трябва да се търсят решения, които да водят до съгласие между всички страни-членки на ЕС, уточни посланик Якубоци.

Във Варна той откри изложбата “Вълшебната Словакия”, организирана от почетното консулство и посолство на Словашката република със съдействието на община Варна. Проявата е част от културните събития и презентация на Словакия по преве на председателството й на Съвета на ЕС.

Посланикът  посочи, че през настоящата година около 70 000 негови сънародници са посетили България и не е изключено да има увеличение на броя на туристите в сравнение с миналата година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.