Над 200 педиатри идват на конференция в Арбанаси

Над 200 педиатри от цялата страна идват във великотърновското село Арбанаси за Петата национална научно-педиатрична конференция „ От симптома към диагнозата – клинични случаи ”. Форумът ще се проведе от 15 – ти до 17 – ти март в архитектурния резерват.

Събитието се организира по инициатива на Отделението по педиатрия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново под егидата на Катедра „Педиатрия” към МУ – Плевен.

Във форума освен педиатри от цялата страна, ще участват и неонатолози. В рамките на конференцията ще бъдат обсъдени всички наболели въпроси, свързани с грижата за детското здраве, като ще бъдат разгледани и редица клинични случаи. Специално внимание ще бъде отделено на детската хирургия, пулмология, гастроентерология, неврология и неонатологични проблеми. Още в първият ден ще се проведе и училище за ендокринолози. В конференцията ще вземат участие представители на петте медицински университета у нас.

Научно-педиатричната конференция е един от най-мащабните и престижни форуми в областта на детското здраве, който се провежда у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България