Над 200 полицаи и пожарникари ще следят за безопасността на гражданите по време на празниците

Близо 200 служители от „Охранителна полиция“ и над 25 автомобила са включени в специализираната операция на ОД на МВР-Сливен за опазване сигурността на гражданите по време на Великденските празници, съобщи комисар Станимир Колев, началник на отдел „Охранителна полиция“. Операцията е организирана съвместно с РЗ „Пожарна безопасност и защита на населението“. „Нашата дирекция извърши проверка в 22 църкви в Сливенска област от гледна точка на пожарната безопасност. Всички църковни служители в областта са инструктирани, за да не се допускат възникването на пожари или други инциденти“, каза комисар Владимир Демирев, директор на РД „ПБЗН“. Той допълни, че на самия празник са осигурени 5 специализирани автомобила на пожарната с екипи от по 3-ма души, които ще дежурят около най-посещаваните храмове в Сливенска област: два автомобила ще има в Сливен, по един в Нова Загора и Твърдица и тъй като в момента се извършват ремонти на църквите в Котел, на разположение ще има специализиран автомобил до църквата в котленското с.Жеравна, където се очаква голям приток от хора на Възкресение.

По време на специализираната операция ще се следи за нерегламентирана продажба на свещи извън църковните храмове, уточни комисар Колев. В операцията ще участват още служители на криминалната и икономическата полиция, включително три екипа от жандармерията. Ще се проверяват търговски обекти, тържища, кланици и пазари за нерегламентирана продажба на яйца, месо и други хранителни продукти.

Описание на снимката: Комисар Колев /вляво/ и комисар Демирев съобщиха за планираната специализирана операция по време на Великденските празници в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България