Над 200 проекта спорят да влязат в програмата на "Пловдив 2019"

Над 200 кандидати от страната и чужбина подадоха проектни предложения по отворените покани за включване в програмата за Европейска столица на културата - "Пловдив 2019".

Крайният срок за тяхното изпращане приключи на 12 декември в 24.00 ч. Всички кандидатури бяха подавани само по електронен път на български и на английски език. В рамките на 6 месеца от обявяване на поканите организации и индивидуални артисти от страната и чужбина имаха възможност да предоставят развитието на своите идеи от апликационната книга на Пловдив за титлата Европейска столица на културата или да предложат нови проекти, с които да обогатят концепциите на предварителната програма.

_plovdiv2019-opencall-1Двете отворени покани на общинска фондация "Пловдив 2019" се проведоха с необичайно продължителен за такъв тип програми срок, за да дадат възможност за максимално включване на културни оператори, както и да благоприятстват процеса на менажиране и консултации по изготвяне на проектни предложения.

Проектите ще бъдат оценявани от експертно международно жури по реда на тяхното постъпване, като процедурата ще продължи и през 2017 пг. заради огромния им брой. Целта на отворените покани е създаването на цялостната програма на Европейската столица на културата. Резултатите ще са отправна точка при реализирането на голямото събитие през 2019 г., коментират от фондацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони