Над 240 лотарийни билета проверила за сметка на павилиона си млада продавачка

Снимка: Архив

Условна присъда за липси от 4 789 лв. получила 29-годишната

29-годишна продавачка от Търговище поставила рекорд, като успяла да изтърка над 240 лотарийни билета, за да открие печалба, която така и не й паднала, но пък и тя не платила фишовете, които си взимала от обекта, в който работела. Сериозното количество лотарийни билети тя успяла да провери в рамките на 50-на дни преди Коледа. Най я изкушавали скъпичките видове от по 20 лв., като само от тях нанесла щета от над 2 400 лв. на павилиона, в който работела. След като ги проверяла и не намирала мечтаната печалба, тя ги връщала в купчината между новите билети, като си мислела, че така ще ги скрие. Надявала се, че все някой ден ще „удари” голяма сума и така ще плати вече унищожените, но неплатени от нея талони.

Освен проточилото се търкане, обаче, продавачката успяла да натрупа и борч за цигари, които си взимала безплатно от поверения й павилион. Над 300 кутии цигари от различни марки липсвали при направената ревизия в обекта й, когато отговорните за веригата установили, че има проблеми. Ревизията засякла липси за 4 789 лв. В това число били далеч по-скромни суми за безалкохолни, сладкарски изделия, минерална вода, малки количества алкохол.

Младата жена признала какво е направила и възстановила щетите на обекта, в който била назначена да продава, а не да ползва стоката безплатно по лична преценка. На финала сключила споразумение с прокуратурата и така получила условна присъда от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. По време на изпитателния срок съдът е възложил и възпитателни грижи.

Коментари

Задължително поле