Над 25 000 къса контрабандни цигари откри полицията в тайник на камион

Шофьорът бил спрян за проверка в Габровско

Над 25 000 къса контрабандни цигари откри полицията в тайник на камион при специализирана полицейска операция с цел превенция на престъпления, свързани с незаконен добив на дървесина и нарушения по Закона за горите. На 8 октомври около 17,20 часа в района на кантон "Любово"служители на сектор „Икономическа полиция“ при Областна дирекция на МВР – Габрово и полицейски служители от районното управление, спрели за проверка товарен автомобил с водач 51-годишен жител на село Иваново, област Хасково. С него е пътувал 28-годишен мъж от Хасково.

В хода на проверката са осъществени процесуално-следствени действия, при които е извършен щателен оглед на превозното средство, и е открит специално пригоден тайник, разположен в товарния отсек на автомобила. В него са намерени и иззети 25 012 кутии цигари от различни марки, без български акцизен бандерол, пакетирани в 50 мастербокса.

Във връзка с образуваното досъдебно производство двамата мъже са задържани в РУ-Габрово за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Коментари

Задължително поле