На 13 декември 2018 да почерпят

Британският премиер Тереза Мей печели вота на доверие в парламента

Емигрантът Роман е първият мъж-финалист във „Фермата“

Чарли Шийн една година не е близвал алкохол

Джендър и футбол – най-търсени от българина Нито една личност в родния списък

„Роди се звезда“ поведе в номинациите на Гилдията на филмовите актьори

Пред срив са психиатричните грижи в България Пациентите се лекуват при тежки битови и хигиенни условия, нарушават се основни права

Тереза Мей се оттегля като лидер на консерваторите преди изборите през 2022 г.

Айфеловата кула угасва в полунощ в памет на жертвите от Страсбург

Заснеха бившия македонски премиер Никола Груевски да се разхожда в Будапеща (СНИМКА)

Търсят сенчеста армия в Бундесвера Мистериозният Ханибал е начело на десни екстремисти

Зам.-държавният секретар на САЩ идва в София Джон Съливан ще обсъди енергийната диверсификация

Три години затвор за бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен, плащал на жени да мълчат за връзките им с президента

Преференциите за вота ще започват от № 100 Промените за машинното гласуване минаха със 115 гласа „за” на първо четене

Антониу Гутериш призова преговарящите за климата да ускорят работата си, за да се постигне споразумение

Над 30 международни експерти събра в София обучение по предприемачество и бизнес

Повече от 30 експерти от всички партньорски страни на проект BalkanMed INNOVA участваха в международно обучение по предприемачество и бизнес, организирано от Единния център за иновации на БАН. В рамките на два дни – 30 и 31 октомври, в хотел „Legends“ в София експерти от Гърция, Кипър, Албания, Македония и България, работещи в областите Информационни и комуникационни технологии, туризъм и културно наследство, агробизнес, енергия и околна среда, придобиха основни умения за преподаване на научни знания и опит на настоящи и бъдещи предприемачи и хора, занимаващи се с бизнес.

Лектор в първия ден на курса бе Деян Донков – експерт по предприемачество, бизнес планиране и бизнес проектиране, управление на малки и средни предприятия, мениджмънт на иновации, бизнес инкубатори. Фокусът на занятията бе върху придобиване на базисни умения за преподаване на научни знания и опит в сферата на предприемачеството и бизнеса.

През втория ден на обучението участниците се запознаха с иновативни начини за представяне на своите идеи пред потенциални инвеститори и потребители. Лектор бе Ина Бояджиева – краудфъндинг и стартъп експерт, съосновател на фондация BBU, съорганизатор на София бизнес клуб – Leaders.Influence.You и член на Forbes Woman Society. Бояджиева представи процеса на подготовка и заснемане на видео кадри, софтуер и техники за създаване и монтаж на видео, както и редактиране на готови темплейти и рендване в подходящи формати.

Обучението се проведе изцяло на английски език. Подробности може да откриете на Фейсбук страницата на проекта – https://www.facebook.com/pg/BalkanMedBG/posts/?ref=page_internal.

Заедно с обучението се проведе и „Среща на заинтересованите страни“ по проект BalkanMed INNOVA. На нея бяха обсъдени възможности за сътрудничество между регионите, участващи в проекта. Особено внимание беше обърнато на предизвикателствата, засягащи развитието на предприемачеството, трансфера на знания и иновации, достъпа до финансиране, както и мерките за подобряване на предприемаческата среда и възможностите за придобиване на необходимите знания и умения.

В нея участваха Kарина Ангелиева – зам.-министър на образованието и науката; чл.-кор. проф. дн Николай Милошев – директор на Национален институт по геофизика, геодезия и география към БАН; чл.-кор. проф. дн Стефан Хаджитодоров – директор на Център за изследвания по национална сигурност и отбрана към БАН; Даниела Чонкова – програмен координатор на фондация „Приложни изследвания и комуникации“; Веселин Илиев – главен директор „Международно икономическо сътрудничество“ в БСК; Марин Пандев, директор на Единен център за иновации на БАН, Георгия Патеда, президент на Асоциацията по туризъм, Арта, Ангелики Саратину, представител на Северно-егейския регион, Николас Костапулиос от Център за професионално обучение на регионалното общество, о-в. Лесбос, Мария Костадоглу, Център за професионално обучение на регионалното общество, о-в. Лесбос, Александър Филиповски, координатор проекти, Фондация „Младежка предприемаческа служба“, Даниела Тримчевска, Община Скопие, Емилия Митевска, Национален съвет на жените предприемачи на Македония и Криса Нику, Университет в Янина.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.