Над 30 сливенци пострадаха в поледицата

Над 30 сливенци са пострадали в поледицата през последните няколко дни и са потърсили помощ в областната болница - съобщиха от лечебното заведение. Пострадалите са били с травми, получени при падане, най-често на китките и ставите на глезена. Към момента в отделението по ортопедия са настанени 20 души с различни фрактури.

Кметът Стефан Радев съобщи, че 300 хил. лева са били предвидени за зимното почистване на 321 км общинска пътна мрежа, както и 100 хил. лева  - за областния град, включително с преминаващите през него пътища от републиканката пътна мрежа. От общината заявиха още, че няма закъсали пътници с автомобили, автобусите се движат по разписание, шосетата са проходими при зимни условия. Жителите на града обаче масово недоволстват, че тротоарите, част от спирките на градския транспорт, както и кварталните улици все още са под лед. "70 км са основните улици и булеварди в Сливен. Не можем да влезем във всяка уличка.

Фирмата, която отговаря за почистването, успя да осигури машина от Стара Загора с по-малки габарити, за да стигнем до по-малките улици. Но и това е много трудно заради паркираните коли. Дори на широки булеварди, като "Х.Димитър", машината не може да влезе да разпръсква соли, защото там има паркирани автомобили от двете страни" - каза зам.-кметът Стефан Кондузов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони