На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

Война между погребалните агенции в Стара Загора

Над 30 събития представят в VI-то издание на „Арт лято” в Търново

Над 30 събития ще бъдат включени в VI-то издание на „Арт лято” 2017 във Велико Търново. Афишът с културни изяви е изключително богат след като организаторите спечелиха финансиране по програма „Изкуство и култура” на Община Велико Търново в размер на 7100 лева. Средствата са около 60% от общия бюджет на проекта, който възлиза на 11 500 лева. Останалите пари са собствени средства на Фондация „АРТ ЛЯТО” и спонсори.
„Програмата ни е много богата, благодарение на подкрепата на Община Велико Търново. За изминалите 6 години проектът не само се развива, но и започна да изпълнява една от основните си цели – пространството около Държавна художествена галеиря „Борис Денев”, откъдето се разкрива приказна гледка към старинната част на болярския град , да се превърне в катализатор за много други културни събития и проекти.

Има и събития, които не са организирани от нас, но сме партньори по тях. Предвидени са събития като Седмица на книгата, които до сега присъстваха епизодично при нас, но от миналата година, благодарение на режисьора и драматург Радослав Гизгинджиев, успяхме да добавим, към и без това пъстрата палитра на прояви от „Арт лято”, и нови елементи. От година на година все повече млади изпълнители, групи, артисти започват да идват при нас с желание да участват, докато в началото ние ги търсихме”, каза Николай Зарков, който е един от организаторите.
Радослав Гизгинджиев информира, че културната програма на площад „Асеневци“ стартира  на 2 юни от 20 часа с парти.
„Седмицата на книгата ще се проведе от 5 до 11 юни. Целта на това събитие е да провокира хората към четене, да подчертае това, че четенето ще бъде едно от най-модерните и важни неща за развиването на човечеството. Искаме проявата да подтикне хората, които умеят да пишат, да започнат да се занимават с това. Ще ни гостуват писатели, които ще представят своите книги. На 11 юни от 11.00 до 18.00 часа ще се проведе Благотворителен базар за книги. Апелираме към гражданите ако имат стари книги, могат да ги дарят, а ако нямат – могат да се включат като доброволци в инициативата и да продават събраните книги. Средствата, които успеем да съберем, както и книгите, които не успеем да продадем ще бъдат дарени на читалище „Надежда”. В програмата на „Арт лято” 2017 са включени много концерти и различни интересни събития за всеки вкус”, обясни Радослав Гизгинджиев.
Подготвени са поредица от събития и през юли. Едно от най-атрактивните ще се състои на 14 юли и ще представлява зрелищно огнено шоу на артистите от FIRETER с името „Огнена магия”. На следващия ден пък на откритата сцена до галерията, ще се изяви унгарската група „Месечинка”. През август програмата предвижда събития за хора с различни интереси. От 10 до 12 август великотърновци ще имат възможност да се запознаят с еротичното японско изкуство „Шибари”, което ще бъде представено от софиски фотограф. На 11 август от 20.00 часа ще се проведе дискусия на тема „Шибари и BDSM” с лектор Стефан Солаков, а на 12 август отново от 20.00 часа е организирано BDSM парти.
На утвърдената сцена на открито в старопрестолния град, която събира по над 800 зрители, ще се проведат още  3D Street Art Festival, Dixie Jazz Fest и Latino Fiesta 2017. При лоши метеорологични условия събитията ще се състоят в клуб „Мелон” или ще бъдат пренасочени за друга дата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.