Над 300 разновидности от повече от 100 марки на Уиски Фест София 2018

Посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания традиционно ще открият седмия WHISKEY FEST SOFIA на 26 октомври в Sofia Event Center, съобщиха организаторите. В продължение на 3 дни в столичния Paradise Center най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа ще даде възможност на хиляди ценители да избират между повече от 100 марки и над 300 разновидности от изисканата напитка.

На тридневния уиски фестивал, който ще продължи до полунощ в неделя, посетителите ще избират сред 30 щанда, на които ще се предлага палитра от страхотни марки, предназначени за изтънчения вкус на истинските ценители. Специална зала е отделена за почитатели на ром и коняк и за любителите на пури. Жива музика на терасата с невероятен саунд, модерни и класически уиски-коктейли, Пощенска кутия за Уиски Приказки са само част от празника, който ще продължи три дни и три нощи.

Билетите за седмия Уиски Фест са в продажба онлайн на https://bilet.bg/bg/promoter/view/2432, до утре 25.10, след което могат да се купят и на входа на касите на самото събитие. Билетът за трите дни на феста струва 45.00 лв. и освен вход, включва 15 уиски кредита, дегустационна чаша Glencairn (задължителен инструмент на професионалния уиски дегустатор), полезен справочник с марките и дестилериите и бутилка вода. Предлага се и специален неделен билет на цена 30.00 лв. Той дава достъп до фестивала на 28 октомври, както и 10 уиски кредита, специалната чаша Glencairn, справочник и бутилка вода.

Организаторите на Уиски Фест препоръчват да се пие много вода по време на дегустациите и да не се консумира алкохол на гладно – за тази цел е организиран специален food corner. Дегустационната мярка на Уиски Фест София е половин унция – 15 мл., което е официалният фестивален уиски драм.

Посетителите могат да закупят специални златни кредити, които ще им дадат възможност да опитат изключително редки и скъпи напитки. Една от изненадите на събитието са световноизвестни лектори, които пристигат от различни кътчета на планетата, за да разкрият интересни детайли по време на 14 майсторски класове. Мария Силвестър, Кирил Ефремов, Димитър Калбуров, Кедъра и други звезди ще озарят феста в неделя с магията на Пощенската кутия за уиски приказки.

Уиски Фест отново ще докаже, че най-важно е да оставим следа за бъдещите поколения. За втора поредна година организаторите на Уиски Фест София и Екопак продължават инициативата „Заедно в полза на обществото и природата!“ По време на престижното събитие ще се проведе томбола, която ще донесе на един щастливец уникална колекция от над 50 бутилки. Участието в благотворителната томбола е срещу талон от 5 лева. Благородната кауза на събитието е засаждане на дъбови насаждения в столицата за по-зелена София. Със средствата от томболата на миналогодишния Уиски Фест бяха засадени 500 дъбови дръвчета в „Новата гора“ на София – проект, чиято цел е засаждането на 120 000 дървета, които ще останат векове след нас.

Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2018 ще намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia.

Всички удоволствия, които предлага Уиски Фест, са достъпни само за пълнолетни. Организаторите и официалните представители на марките апелират: Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл