Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Над 300 световни марки в Деня на вината от света

Над 300 марки в Деня на вината от света, организиран от Българската асоциация на сомелиери и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура, дегустираха в неделя варненци, гости и туристи. Сред специалната селекция беше нашумялото синьо вино, но оригинал от Испания. Елексирът се прави без никаква химия, а красивият му морски цвят се извлича от ципата на гроздето. Това обясни за „Труд” зам.-председателят на Асоциацията на сомелиери и виноцените Георги Филипов. На изложението в бистро „Европа” бяха представени вина от всички краища на света- от Нова Зенландия, франция, Италия, САЩ и др.

В Srteet food зона се настаниха най-добрите майстори на пица, като направиха 4 вида, включително и замесени от тесто от черен ориз. Шеф Анатоли Колев пече пица с квас в неаполитански стил. Тестото идва от Неапол, зряло в продължение на 60 часа и изпечено за 90 секунди.

Специалният гост на изложението шеф Радостин Кирязов приготви пица „Scrocchiarella“ в стил „Романа”, която е хрупкава. Бяха приготвени сандвичи и салати от риба и морски дарове, а шеф Иво Жечев представи бургерът на петия вкус, създаден специално за изложението. Той се прави с цитрусови плодове, бял и черен сусам, пармезан, риба тон и рагу от гъби шийтаке. Само до късния следобед дегустаторите срещу вход от 10 лв. бяха над 500.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.