Над 300 000 автомобила напускат София за празниците

Засилен трафик заради серията от 3 почивни дни очакват от пътната полиция, информира БНТ. Най-интензивно ще е движението на изходите на София, по магистралите и по пътя за Гърция.

Над 300 000 автомобила се очаква да напуснат столицата. На изхода при Владая са осигурени две ленти за движение в посока Кулата. Заради ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" по магистрала "Хемус" се очакват задръствания.

„Апела ми към всички водачи е да карат внимателно. Имаме места, в които ще има тапи. Нека не навлизаме в лентите за аварийно спиране.“, каза главен инспектор Росен Рапчев, началник на отдел "Пътна полиция" към ГД "НП" пред БНТ.

По думите му много от хората ще слеят почивните дни около първи май с тези около Гергьовден.

„Очакваме трафикът да е много по-голям сега на 28-ми и на 8, естествено. През празничните дни ще бъде много засилен контролът основно за скоростните режими, неправоспособни водачи и водачи, употребили алкохол.“, коментира Рапчев.

От "Пътна полиция" предупреждават пътуващите за Гърция, че на първи май в страната е обявена национална стачка, която ще затрудни движението в южната ни съседка.

А заради вечното дерби между "Левски" и ЦСКА, което ще се играе утре следобед ще бъде забранено движението около Националния стадион.

При необходимост полицията ще затваря и други улици в района. Целият ресурс на Столичната дирекция на вътрешните работи ще бъде ангажиран с охраната на мача, съобщи заместник-директорът Антион Златанов.

Входовете на стадиона ще бъдат отворени два часа преди началото на мача. Всички фенове ще бъдат проверявани за носене на оръжие, боксове и други забранени предмети. Камерите ще следят и за футболни хулигани със забрана да влизат в стадиона.

Очаква се над 20 хиляди души да гледат мача. Феновете са планирали и шествия по предварително съгласувани маршрути, които няма да затруднят движението уточняват от СДВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България