Над 3,7 млн. лева платени чрез ПОС терминал от началото на годината в НАП-Велико Търново

Снимка: Архив

Общо 11500 данъкоплатци и осигурители са обслужени в НАП-Велико Търново през третото тримесечие на 2019 г.1824 граждани са посетили приходната администрация в областния град по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори, а 3200 - във връзка със здравния си статус.

За 509 клиенти причината е била уточняване на задължения по справки, получени чрез електронната услуга "Справки за задължения". 660 са го направили поради необходимост от регистрация и промени в регистрацията, 424 – за да получат информация по различни въпроси. 511 са посетили великотърновската дирекция, за да подадат заявление за подаване на документи по електронен път. На 908 граждани е издаден ПИК /персонален идентификационен код/. Обслужени са били и 41 лица в неравностойно положение. Тези лица могат да използват специален бутон от машината, с който се обслужват от служител с предимство. За плащане на задължения с карта през ПОС терминал са посетили приходната администрация 698 лица.

Гражданите все по-често предпочитат да платят чрез ПОС устройство, заради липсата на такси при извършване на операцията. Над 1,3 млн. лв. данъчно-осигурителни задължения са платени през първите девет месеца на годината в приходната агенция във В. Търново чрез ПОС устройство и чрез електронните услуги, които предоставя НАП /виртуален ПОС терминал/. От началото на 2019 г. сумата на ПОС-плащанията надхвърля 3,7 млн. лв.

Системата за управление на опашките позволява и стриктен контрол при обслужването на гражданите. Системата автоматично отчита както средното време за изчакване и за обслужване, така и средното време, за което даден инспектор извършва съответната административна услуга.

9 минути е средното време за изчакване на клиент през трите месеца, а 11 мин. – за обслужването му в НАП В. Търново.

Коментари

Задължително поле