Над 380 скиори са потърсили медицинска помощ тази зима в курорта Пампорово

Над 380 души от 15 държави са потърсили спешна помощ от двата денонощни медицински центъра на пловдивската здравна клиника "Медикус Алфа" в зимния курорт Пампорово от началото на ски сезона пред 2 месеца до момента. Филиалът на "Медикус Алфа" в Пампорово е ситуиран в 2 центъра в рамките на курорта.

Травматологичният център се намира край ски-пистите в сградата на Планинска спасителна служба към БЧК. Той е оборудван с рентгенов апарат и всички нужни медикаменти и консумативи за оказване на травматологична помощ. Терапевтичният център пък е разположен в комплекс "Роял Хаус" в центъра на Пампорово и е оборудван с ехограф, ЕКГ и медикаменти за оказване на неотложна помощ при белодробни, сърдечни, коремни и бъбречни проблеми, простудни заболявания и др.

Най-честите посещения са заради различни травми, но има и случаи с неотложни случаи от хирургията, вътрешните болести, неврология и детски болести. При нужда от комплексно или продължаващо лечение пациентите се транспортират с линейка на "Медикус Алфа" до клиниката в Пловдив. Такъв случай е имало наскоро с пострадал скиор, на когото е трябвало да се извършат спешни операции на носа, лицево-челюстната област и на крайник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България