Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Над 4 млрд. евро инвестирани в регион Пловдив през последните години

Над 4 милиарда евро са инвестирани през последните години в индустриалните зони край Пловдив, съобщи кметът на града под тепетата Иван Тотев при откриването на първата по рода си конференция “Doing Business in Bulgaria: Успехът на Пловдив и кои са новите региони с потенциал”.

“От гледна точка на индустриалното производство това е най-предпочитаната за инвестиции зона в България. Пловдив и регионът вече са видими извън страната, те са на картата на Стария континент като едно от най-големите икономически струпвания в Югоизточна Европа и ЕС”, допълни кметът Тотев.

Той и екипът му бяха сред основните двигатели за подписването на меморандум за сътрудничество между 9 общини от региона, 6 индустриални зони и 9 висши учебни заведения. “За първи път у нас приложихме нещо уникално – да работим заедно, да се обединяваме и да гоним общи цели и задачи и да споделяме проблемите и успехите си. Създадохме няколко клъстера, които са двигатели на растежа на региона. Индустрията вече заема над 50% от местната икономика. Регионът Пловдив достигна първото ниво на развитие, в което имаме всички базови индустрии – преработвателна промишленост, производство, автомобилостроене. Това, което предстои, е да направим втората крачка – с по-високите технологични производства, създаващи по-голяма добавена стойност и кореспондиращи с местните политика – привличане на млади хора и студенти и увеличаване на демографския прираст”, заяви още кметът Тотев.

Той увери 400-те гости на форума, че общинската администрация в Пловдив е добре работеща и оказва пълна подкрепа на всеки бъдещ и настоящ инвеститор в региона и може да откликне на всички изисквания на бизнеса. “Ние можем да направим така, че инвестициите на всеки да бъдат прогнозируеми, сигурни и устойчиви във времето”, гарантира градоначалникът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете