Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Атанас Фурнаджиев подаде оставка като Вицепрезидент на БФС

Българите вярват повече на Путин, отколкото на Меркел Това показва проучване на изследователския център „Пю”

„Витрувиански човек” на Да Винчи показват в Лувъра

Coфийcĸият гpaдcĸи cъд отмени промяната на режима на Бyдимиp Kyйoвич

744 предприятия движат икономиката Само 35 са големите компании в строителството, а 10 са в селското стопанство

Пускат нова банкнота от 50 лв.

Турция вдига разходите за отбрана с още 5 млрд. долара

Започна заседанието на Европейския съвет (СНИМКИ)

Херо остава далеч от националния

Ще строят нов пътен възел за връзка с магистрала „Тракия“ в Сливенско

Всяко пето българче с наднормено тегло

Президентът връчи висши държавни отличия на шестима изтъкнати българи

Над 40 са лицензираните търговци на ток Либерализацията на енергийния пазар за битовите потребители ще се случи от 3 до 5 години

Лицензираните доставчици на ел. енергия до момента са над 40.

Голяма част от тях вече купуват и продават ток на Българската независима енергийна борса. 50 % от енергийния пазар е регулиран, битката за по-голям брой битови потребители и тяхното окрупняване ще бъде между доставчиците за останалите 50%. Либерализацията на енергийния пазар трябва да се случи за срок от 3 до 5 години.

Това съобщи заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков в Златни пясъци, където се провежда изнесено заседание на Комисията по енергетика към НС. Той припомни, че е публикуван докладът на Световната банка, която другата седмица трябва да отговори на въпросите на всички заинтересовани страни. Предстои до края на годината да се направят тотални промени в Закона за енергетика, които реално ще гарантират либерализацията на пазара.

Държавата е намерила механизъм, с който да защити потребителите, ако попаднат на нелоялен доставчик.Този механизъм се нарича доставчик последна инстанция, който няма да остави съответния клиент без подаване на ел енергия, увери зам.-министърът.

Според него цената на тока ще бъде пазарна, формирана от предлагането и търсенето, а не от решението на КЕВР за различните регулаторни периоди. Либерализацията на пазара ще се въвежда  плавно, тогава когато са осигурени уязвимите потребители.За тях се предвиждат финансови и нефинансови мерки, но човек , който има заболявания и е на животоспасяваща терапия например няма как да остане без ел енергия.

През юли ще бъде обявена обществената поръчка за предпроектно проучване за газов хъб“Балкан“, съобщиха на заседанието от „Булгартрансгаз“. Общият размер на поръчката ще бъде по-малко от 2 милиона евро, като половината са осигурени от програмата „Свързана Европа“. По-точно 920 000 евро е грантовото финансиране от ЕК, припомниха от държавното предприятие.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.