Търновският театър представя на Царевец „Теменужката от Монмартър” на Калман

Прмиерът инспектира ремонта на мостовете по магистрала „Тракия“ (ВИДЕО)

Момче се удави в река Росица 17-годишният младеж е от великотърновското село Ресен

Турция намали военната служба на шест месеца

Шоколадовото изкушение Лаис Рибейро

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Черна гора

Прокуратурата поиска задържане под стража за седемте обвинени за трафик на мигранти

ДПС няма да участва в консултации за партийните субсидии

Евакуираха 15-хиляден град в Япония заради опасност от свлачища

Цената на биткойна надхвърли 12 000 долара

Торнадо издуха яхтено пристанище пред погледите на ужасени туристи (ВИДЕО)

Вижте Кайли Дженър без грим и с очила (СНИМКИ)

Клиент буйствал в хотел в Търново Строшил лампа и врата в туристическия обект

Войнска кухня, отбрани блюда и целебни храни показват на фестивала „Вкусът на Средновековието“ в Търново Зрелищното събитие се организира на крепостта Царевец

Бус с нелегални мигранти катастрофира в Одрин, загинаха 10 души (ВИДЕО)

Над 402 хил. детски зъби лекувани за 7 г. С 47 млн. лв. е увеличен бюджетът за дентални дейности до 167 млн. лв. през 2019 година

Работата с малчуганите е в рамките на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 години.

Прегледани са били 114 хил. малчугани от 28-те области на страната

Силанти, предпазващи от кариеси, са били поставени на над 402 хил. детски зъби в от 2011 г. до 2018 г. в рамките на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 години. Манипулациите са извършени на малчугани във възрастовите групи 5-8 години.

За посочения период са били прегледна общо 114 705 деца от всички 28 области на страната. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев по време на среща с президента на Световната дентална федерация д-р Катрин Кел, изпълнителният директор на федерацията Енцо Бондиони и председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков.

Министър Ананиев посочи, че за четири години бюджетът за дентални дейности е бил увеличен с 47 млн. лв. до 167 млн. лв. през 2019 г. година.

Част от акцентите по време на срещата са били състоянието и развитието на денталната помощ в България, както и дейностите, които попадат в обхвата на задължителното здравно осигуряване и са покривани от НЗОК; средствата, които здравната каса ежегодно отделя за дентално здраве; нуждата от повишаване информираността на населението за различните аспекти на профилактиката на оралните заболявания.

По време на срещата е бил обсъден и предстоящият Национален конгрес, организиран от Българския зъболекарски съюз, който е част от програмата за Продължаващо медицинско обучение на Световната дентална федерация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.