Издирван с влязла в сила присъда към МВР: В Испания съм, хванете ме!

Кристиан Вигенин: Меркел каза това, което искахме да чуем

Психолози и социални работници влязоха в къщата на ужасите в Свищов Общинската администрация предприе мерки за социализирането на трите жени

Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Над 4700 кандидат-депутати ще се борят за парламента

Снимка: Архив

Общия брой на регистрираните кандидати за народни представители е 4725, от тях независимите са 9. Това каза на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

„Всички кандидати бяха изпратени за проверка дали отговарят на изискванията да бъдат избирани“, обясни тя и уточни, че регистрацията на 36 кандидати е заличена. „Има 14 регистрирани кандидати, които не са били регистрирани в първото подаване на кандидатските листи“, посочи Камелия Нейкова. „Установено е, че 7 от тях няма да имат навършени 21 години към изборния ден“, коментира говорителят на ЦИК.

По думите й за 4 кандидати е установено, че имат и друго гражданство, освен българско, а 1 кандидат е бил регистриран в 3 изборни района. „За участие за изборите са регистрирани 8 неправителствени организации с 82 лица, които ще извършват наблюдение на изборния процес“, заяви Камелия Нейкова. По думите й на 1 организация е отказана регистрация, тъй като не отговаря на изискванията, а по молба на едно сдружение регистрацията му е била заличена.

„Международните наблюдатели са 3 организации, общо с 53 лица“, посочи говорителят на ЦИК. „От днес на интернет страницата на ЦИК има нова секция Кандидатски листи, която е създадена за улеснение на всички граждани“, обясни Камелия Нейкова и допълни, че с новата секцията има възможност да се прави проверка по изборен район, а не както досега да се налага да се отваря отделно страницата на съответния РИК.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.