Над 50 000 посетители чакани на есенния „Капана Фест”

Над 50 000 посетители от цяла България и чужбина очакват организаторите на есенното издание на „Капана Фест”,  който ще се проведе за шести път от 29 септември до 1 октомври в едноименния квартал за творчески индустрии в Пловдив.

Стартиралият като „карнавал на уличното творчество” фестивал вече се превърна в едно от най-обичаните и чакани събития по време, което павираните улички в автентичния квартал зад и около  бившите Централни хали се превръщат в необикновен лабиринт от удоволствия и атракции и независима територия за култура, изкуство и забавление.

Предстоящото есенно издание ще представи богата програма в разнообразни тематични звена - музика и танци, кино и литература, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти. Един от основните акценти е мащабното изложение на най-доброто от родния креативен занаят – „Базар Капана”, който през годините успява да възроди историческия, занаятчийски и търговски дух на квартала.

Над 100 от най-изявените български автори ще представят творенията си в няколко тематични зони: авторски изделия, натурални храни и напитки, грамофонни плочи, съвременна българска мода и специалната промозона. Музикалната програма включва селекция от изявени български артисти, а голямата изненада за феновете на хип-хопа е специален гост от Лос Анджелис,  чието име засега се пази в тайна. Ключов акцент е и концерт в чест на покойния Chester Bennington,  вокалист на бандата „Linkin Park”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България