Над 500 души протестираха в защита на майките на деца с увреждания

Снимка: Канал 3

Над 500 души участваха днес в протеста-шествие под наслов: "Системата ги убива" в град Гоце Делчев. То бе организирано в подкрепа на майките на децата с увреждания, които вече 6-и ден протестират в столицата.

Шествието, преминало през целия град скандира: "Симеонов-вън". При розариума на парка протестиращите пуснаха в небето черни балони. „Протестът е не само на родителите на деца с увреждания, а на всички, тъй като всеки един от нас би могъл да бъде на наше място. Борбата, която водим не е за нашите деца, а за децата на България, ние не искаме съчувствие, а разбиране и подкрепа, защото нашата победа ще е за всички, тя ще промени България ”, каза организаторът Илиана Георгиева.

Протестиращите майки и децата им с увреждания, към които се присъединиха много граждани и деца, сред които и такива от социалните домове, носеха плакати с текст: „Симеонов ти си срам”, „Системата ни убива, искаме достоен живот” и др., информира БГНЕС. След кратък митинг на площад „Македония” шествието тръгна по улиците на града, за да завърши в парка, където към небето полетяха черни балони. Протестът днес в Гоце Делчев е втори в Благоевградска област, в подкрепа на столичани, първият се състоя през седмицата в град Сандански.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България