Над 500 хил. потребители на Туитър се оказаха автоматично абонирани за акаунта на Доналд Тръмп

Около 560 хил. потребители социалната мрежа "Туитър" бяха абонирани за официалния акаунт на новия президент на САЩ – автоматично и без да са давали съгласие.

От „Туитър” признаха за грешката и я обясниха.

Бившият президент Барак Обама е ползвал създадения за него акаунт @POTUS44 (44thPresident of the United States – 44-ият президент на САЩ). В резултат на нарушение в системата автоматично неговите абонати са били прехвърлени и към официалната страница на американския лидер – @POTUS (Президентът на САЩ), предоставен за ползване от Тръмп, като всички съобщения на предишния държавен глава са били свалени от него.

Освен това грешката е засегнала и някои бивши абонати на @POTUS, които решили да се отпишат от този акаунт, когато той е бил на Обама.

„По наша оценка общо засегнатите от случилото се са около 560 хил. души. Това беше грешка, това е неправилно, ние я признаваме и поднасяме извинения”, написа шефът на „Туитър” Джак Дорси.

По думите му подобна е била ситуацията и с редица други акаунти, включително и с официалната страница на вицепрезидента на САЩ и говорителя на Белия дом. Дорси заяви, че в момента всички последици от случилото се са отстранени.

След встъпването си в длъжност Тръмп започна да използва официалния президентски акаунт в „Туитър”, но продължи да публикува съобщения от личния си акаунт @RealDonaldTrump, който е следван от 21 млн. души. /БТВ

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка