82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Над 55% разкриваемост на престъпленията в Шуменско

Старши комисар Ялчън Расим/вляво/ отчете пред гостите добри резултати на дирекцията в Шумен

2 070 престъпления са станали на територията на ОДМВР-Шумен през м.г., от тях 1 146 вече са с известен извършител и дирекцията отчита 55,36% разкриваемост. За предходната година разкриваемостта е била 46,36%.

Престъпленията против личността намаляват – 88 срещу 78 за предходната година. Станали са 3 умишлени убийства срещу 5 за 2015 г. Телесните повреди са 65 срещу 75.

Престъпленията против собствеността в Шуменско също са намалели. Регистрирани са 846 спрямо 1 010 за предходната година. При грабежите се наблюдава спад с 25%. При кражбите намалението е с 21%. Регистрирани са 633 кражби спрямо 803 за 2015 г. Намаление с 33% се наблюдава и при домовите кражби, през м.г. са регистрирани 107, спрямо 159 за предходната година.

Устойчивост обаче има при измамите – 80 са инцидентите най-вече с ало заблуди, а през 2015 г. са били с две по-малко. Разкрити са 27 престъпления с акцизни стоки – най-вече тютюн без бандероли.

Ръководството на областната дирекция получи поздравления за постигнатите резултати, а на комплексния отчет присъстваха комисар Тодор Гребенаров, зам. директор на ГДНП, гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция пожарна безопасност, окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева, председателят на Окръжен съд София Радославова, Соня Александрова, ръководител на Районна прокуратура-Шумен и директорът на ТД “Национална сигурност”–Шумен Калин Кръстев.
„78% от разследванията се решават в срок до 6 месеца, 11% в срок от 6 месеца до 1 година, 69 са производствата, по които разследването е продължило в по-дълъг период“, обобщи прокурор Георгиева. „Смятам, че дълг и чест не са празни приказки. Благодаря ви за добрата организация и съвместната ни работа по време на инцидента в Хитрино“, каза след отчета гл. комисар Николай Николов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.