Предупредителен код за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Нормализирано е движението на влаковете по направлението София-Мездра

ГЕРБ: БСП не е искала по надлежния ред залата в Община Видин

Над 55% разкриваемост на престъпленията в Шуменско

Старши комисар Ялчън Расим/вляво/ отчете пред гостите добри резултати на дирекцията в Шумен

2 070 престъпления са станали на територията на ОДМВР-Шумен през м.г., от тях 1 146 вече са с известен извършител и дирекцията отчита 55,36% разкриваемост. За предходната година разкриваемостта е била 46,36%.

Престъпленията против личността намаляват – 88 срещу 78 за предходната година. Станали са 3 умишлени убийства срещу 5 за 2015 г. Телесните повреди са 65 срещу 75.

Престъпленията против собствеността в Шуменско също са намалели. Регистрирани са 846 спрямо 1 010 за предходната година. При грабежите се наблюдава спад с 25%. При кражбите намалението е с 21%. Регистрирани са 633 кражби спрямо 803 за 2015 г. Намаление с 33% се наблюдава и при домовите кражби, през м.г. са регистрирани 107, спрямо 159 за предходната година.

Устойчивост обаче има при измамите – 80 са инцидентите най-вече с ало заблуди, а през 2015 г. са били с две по-малко. Разкрити са 27 престъпления с акцизни стоки – най-вече тютюн без бандероли.

Ръководството на областната дирекция получи поздравления за постигнатите резултати, а на комплексния отчет присъстваха комисар Тодор Гребенаров, зам. директор на ГДНП, гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция пожарна безопасност, окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева, председателят на Окръжен съд София Радославова, Соня Александрова, ръководител на Районна прокуратура-Шумен и директорът на ТД “Национална сигурност”–Шумен Калин Кръстев.
„78% от разследванията се решават в срок до 6 месеца, 11% в срок от 6 месеца до 1 година, 69 са производствата, по които разследването е продължило в по-дълъг период“, обобщи прокурор Георгиева. „Смятам, че дълг и чест не са празни приказки. Благодаря ви за добрата организация и съвместната ни работа по време на инцидента в Хитрино“, каза след отчета гл. комисар Николай Николов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.