Жълт код за поледици в 9 области в страната

Цветан Цветанов: 800 са гражданите от Западните Балкани, които са се сражавали за ИДИЛ

Григор остава четвърти в света, тренира полугол за следващия турнир в Маями

Рублата поскъпна след изборите в Русия

Габрово става столица на магията Над 100 магове от 9 държави ще покажат своите таланти на “Магична Среща Златна Котка 2018”

Принц Хари без предбрачен договор Вярвал, че бракът му ще е продължителен

Енергия за 90 км/ч Култовият дребосък Isetta се възражда на ток

Търговската война на Тръмп Заетостта в американската икономика няма да се повиши, но ще растат цените на много стоки и услуги

Обречените усилия на госпожа Габриел

Агенцията по вписванията в София няма да работи с клиенти заради авария

Цветанов: Западните Балкани са акцент в работата на Европол (НА ЖИВО)

Във Враца започва повторният оглед на щетите от ураганната буря

Нено Димов: Протестите за Пирин са политическа кампания, която ще продължи до изборите

Шефът на Европол: 30 хиляди са потенциалните терористи в Европа

Битката между Русия и Запада на територията на България От перестройката до днес тя мина през пет етапа

Над 5600 клиенти обслужи НАП в Търново за месец

Снимка: Архив

5677 данъкоплатци и осигурители са обслужени в приходната агенция във Велико Търново през последния месец на миналата година. От тях 2429 клиенти са посетили НАП в областния град по въпроси, свързани със здравното осигуряване. Това е обичайно за края на всяка година и касае най-често лица, пристигнали от чужбина във връзка с празниците, които използват възможността да уточнят здравния си статус. 1082 са посетили териториалната агенция по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори, а 305 – за уточняване на задължения по справки, получени чрез електронната услуга „Справки за задължения“.

Засилен интерес към услугата има от страна на 982 души, които са пожелали да им бъде издаден документ, най-често удостоверения. За 334 причината за идването им е регистрация или промени в регистрацията, свързани с ДДС, касови апарати и самоосигуряващи лица. 178 души са го направили, за да подадат заявление за подаване на документи по електронен път, 215 – за да получат ПИК /персонален идентификационен код/, а 99 граждани са декларирали прехвърляне на събраните средства на пенсионния си фонд в НОИ. 53-ма са посетили агенцията заради необходимост от получаване на информация.

Около 13 минути е било средното време за изчакване на клиент през декември, а 9 минути – за неговото обслужване.
“НАП Велико Търново насърчава своите клиенти да използват електронните услуги, предлагани от агенцията. Те улесняват данъкоплатците и осигурителите, тъй като им спестява време за подаване на данъчните декларации, както и да получат точна информация за състоянието на данъчно-осигурителната си сметка. Физическите лица могат да проверят осигуряването си от работодателите и да се информират относно

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.