Над 60 000 карти и паспорти са за смяна в Шуменско

В Шуменско предстои подмяната на близо 28 000 лични карти, над 20 000 задгранични паспорта и 13 000 шофьорски книжки. Валидността им изтича идната година, съобщават от ОДМВР-Шумен и уточняват, че притежателите могат да ги подменят и преди изтичане срока на валидност, а не в последния момент.

Към момента няма завишен интерес и гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената "Български документи за самоличност" през януари, февруари и март, когато изтича валидността на по-малък брой документи. По този начин ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.

Гражданите с постоянен адрес на територията на Област Шумен могат да подадат заявление за издаване на български лични документи с обикновена услуга във всяко едно от звената: РУ-Велики Преслав, РУ-Нови пазар и РУ-Каолиново, независимо, че адресът им не е на територията на съответното районно управление.

Граждани, които притежават валиден електронен подпис, имат възможност да подадат заявления за подмяна на документи и онлайн.

Коментари

Задължително поле