Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Доналд Туск ще бъде на обиколка в Западните Балкани следващата седмица

Над 64 събития за София – Спортна столица

През 2016 г. в рамките на инициативата са проведени 32 мероприятия.

Общо 64 разнообразни събития ще включва календарът на „София – Европейска столица на спорта“ през 2017 г., когато е като генерална репетиция преди същинската кулминация на инициативата през 2018 г.
През 2016 г.  над 150 000 души са участвали в 32-те дейности, организирани под шапката на „София 2018 – Европейска столица на спорта“, а бюджетът за тях е бил  580 хил. лв.,  отчете в Правец Тодор Шабански, медиен координатор на инициативата.

Той обясни, че основната й цел е представянето на възможности за спорт на широк кръг от хора, спорт близо до дома и до офиса, условия във всяко училище и детска градина, както и занимания през всеки уикенд.
По негова информация вече са получени над 20 заявления от организации, които изявяват желание да си партнират с инициативата.

Шабански съобщи още, че е създаден специален уеб навигатор, който помага на софиянци  да търсят места, където да спортуват.

Предвижда се през 2017 г. да се организират 47 спортни прояви, 4 фотоизложби, филмов фестивал, 12 презентации на различни места и спектакъл в НДК.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.