Над 6500 литра горива задържаха митнически служители 

6610 л енергийни продукти задържаха митнически служители, съвместно със служители на МВР, при три проверки, извършени в последната седмица в района на столицата и околностите. Това съобщиха от пресслужбата на Агенция на "Митници".

При проверка на 29.01.2019 г. в района на София, започната от служители на СДВР, полицейски и митнически служители от отдел „Митническо разследване и разузнаване Югозападна“ на ГД МРР, са установени 3430 л течност с мирис на петролен продукт. Горивото е съхранявано в пластмасови съдове, един от които оборудван с пистолет за зареждане. В рамките на проверката не са представени документи за платен, начислен или обезпечен акциз. Горивото е иззето, взети са проби за лабораторен анализ.

При друг случай митническа мобилна група открива 1400 л нелегално дизелово гориво в пригодена мобилна бензиностанция на територията на Софийска област.

На 23.01.2019 г екип на митническа мобилна група извършват проверка в частен имот на територията на Столична община. В товарното помещение на микробус, паркиран в двора на имота, са открити два еднотонни пластмасови съда. В единия е открита течност с мирис на дизелово гориво, а другият е бил празен. Съдовете са били оборудвани с помпа с механичен брояч, свързана с маркуч и пистолет за зареждане, позволяващи зареждането на автомобилни резервоари. В същия имот, до къщата, е открит PVC куб, пълен с енергиен продукт с характеристики на дизелово гориво. В рамките на проверката не са представили документи за платен акциз. Общото количество на задържаното гориво е 1400 литра. Взети са проби за лабораторен анализ.

При друг случай, седмица по-рано, митническа мобилна група откри в района на Костинброд близо 1780 кг енергийни продукти, складирани в автоцистерна без регистрационни номера и пластмасов резервоар. Проверката е извършена съвместно със служители на Областната дирекция на МВР - София и Районно управление Костинброд на 17.01.2019 г. Горивото е открито в стопански двор, а собственикът не могъл да представи документи по Закона за акцизите и данъчните складове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право