Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Над 7000 души от цял свят посетиха Дефиле „Вино и гурме“ в Старинен Пловдив

При изключително голям интерес през уикенда в Пловдив премина тазгодишното издание на Дефиле „Вино и гурме“. Дегустациите на вино и кулинарни специалитети се проведоха в емблематичните къщи на Стария град, а въпреки лошото време покрай Гергьовден организаторите регистрираха рекорден брой посетители на събитието – над 7000 души. Организирани групи туристи от Франция, Англия, САЩ, Китай, Холандия, Гърция, Турция и други държава, както и българи от цялата страна се включиха в дегустациите на 12 водещи кулинари и 19 родни винопроизводители.

Събитието успешно наложи и популяризира културата на съчетаване на вино и храна, като на тазгодишното издание огромният интерес бе към гурме изкушенията на водещите Шеф готвачи от Пловдив и региона, които създадоха специално за „Вино и гурме“ над 300 кулинарни комбинации с 50 от представените вина.

Посетителите проявиха най-голям интерес към вината на „Роуз кьоше“, следвани от „Мелвино“ и винарска изба „Санта Мария“, стана ясно от броя на продадените жетони. Международното жури от експерти бе изключително затруднено да отличи победители поради високото ниво на всички представени комбинации на вино и гурме. Затова бяха дадени две първи места – на „Розе Тодоров 2016“ в комбинация с бонбон от 3 вида сирена, изготвен от ресторант „Филипополис“, и на „Шардоне Барел Ферментид 2016“ на винарска изба „Страцин“, комбинирано с домашно краве сирене със сладко от смокини, произведение на ресторант „Фотоклуб“.

Председателят на комисията и зам.-ректор на Университета по хранителни технологии проф. Йорданка Алексиева отбеляза изключително високото ниво на представяне на всички участници и най-вече на ресторантьорите и кетъринг фирмите. Това бе причината да бъдат присъдени четири втори и три трети места.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.