Над 7400 фалшиви парфюма задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин

Снимка: Агенция "Митници"

От началото на годината на пункта са конфискувани над 34 тона парфюми менте

Поредна пратка от 7415 фалшиви парфюма задържаха митническите служители в района на „Дунав мост 2“ при Видин.

Ментетата са били укрити в кашони с бяла и черна техника, уточняват от Агенция „Митници“.

На 25 юли т.г. е извършена проверка на изходящ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин, пътуващ за Австрия и Германия. Водачът е представил документи за стоката в товарния отсек. При извършените контролни действия в пет от палетите в товарното помещение е установено наличието на парфюми и тоалетни води от луксозни и световно известни марки. За парфюмерийните изделия водачът не е представил никакви документи. За стоките е възникнало основателно съмнение, че се превозват в нарушение на правата върху интелектуалната собственост, осъществявана от митническите органи.

Парфюмите и тоалетните води са задържани. Предстои да бъдат уведомени притежателите на търговските марки.

За последните два месеца това е трети случай на този граничен пункт, когато митничари задържат големи количества фалшиви парфюми.

В началото на юни бяха задържани близо 60 хил. парфюма, скрити между стъклени буркани, при проверка на два камиона в района граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин, уточняват от Агенция „Митници“. Това бе рекордно за последните над 15 години количество, установено в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, допълниха от агенцията. Двата товарни автомобили, са били управлявани от български граждани и отново са пътували по маршрут от България за Полша. След разтоварване на палетата е установено, че 20 от общо 28 -те съдържат не буркани, а кашони с 28 985 парфюма. Проверката на втория товарен автомобил установява същите несъответствия и още 20 палета, натоварени с 29 432 „маркови“ парфюма. Цялото количество парфюми с общо тегло 30 тона е задържано, поради съмнение, че се превозват в нарушение на правата върху интелектуалната собственост на 33 различни луксозни марки.

Така от началото на годината са регистрирани общо пет случая, при които митническите служители на ГКПП „Дунав мост” при Видин задържат фалшиви парфюми, сочи справка на сайта на Агенция „Митници”. Общото количество на задържаните „маркови“ парфюми от началото на годината на този пункт е над 88 000 бройки, което е над 34 тона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони