Наемат 120 безработни за охранители и чистачи

120 работни места най-вече за охранители и чистачи се откриват в десетте общини на област Шумен от началото на юни. Държавата отпуска близо 403 000 лв. за възнаграждения, а кметствата трябва да инвестират към 15 000 лв. в работно облекло и инструменти на наетите.

76 души ще бъдат на пълен работен ден, а 44 на 4-часов. Последните ще бъдат назначени в общините Венец и Никола Козлево. Там се откриват най-много работни места - по 22. Назначените ще поддържат хигиената на улици, паркове и градини.

В община Шумен, където безработицата е най-ниска, ще бъдат наети 8 души, които ще извършват от метене до ринене на сняг. Във Велики Преслав и Нови пазар наетите също ще бъдат по 8. Във Върбица и Хитрино се откриват по 10 работни места за общи работници, които ще извършват дейности по опазване на общински сгради и ремонтни дейности. В Смядово и Каспичан ще бъдат наети по 9 души. В община Каолиново местата са за 11 безработни, които стават сметосъбирачи.

На всички ще се осигури работа за половин година при среден размер на възнаграждението за пълно работно време 685 лв. месечно.

Регионалната програма за заетост беше представена в сряда на заседание на Постоянната комисия по заетостта към Областния съвет за развитие, под председателството на зам.областния управител Ширин Вели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България