Наемът на гаражите в Търново се изравнява с този на апартаментите

Наемите на гаражите във Велико Търново стигнаха до 150 лeва на месец и на практика вече гонят тарифите на апартаментите. Поскъпването е и за клетки, които дори не са в центъра на старата столица, а голяма част от тях са в кварталите. Според брокери наемите са скочили с над 20% през последните месеци заради голямото търсене.

Оказва се, че търновци са готови да наемат гараж и на голямо разстояние от дома си, за да приберат скъпа кола или мотоциклет. Репортерска проверка установи, че цените на наемите варират, като най-ниските са 60 лева, а най-високите-150 лева. Най-често помещенията се отдават под наем за около 80-100 лева месечно.

"Гараж в болярския град може да се купи средно за 15 000 лева", уточняват търговците на недвижими имоти.

Всяка година в КАТ-Велико Търново се регистрират нови над 1000 автомобила, които тръгват по улиците и пътищата в областта. Десетки хиляди са тези, които се движат в старата столица.

Проектиран за много по-малко автомобили, болярският град се задъхва от непрестанни задръствания и скандали за паркоместа. За последните десет години бяха построени много нови блокове, изкупени бяха хиляди апартаменти, а гаражите са в пъти по-малко и не достигат.

Коментари

Задължително поле