Нает на работа чрез сайт за коли, предотвратил телефонна измама за 10 000 лв.

Снимка: Архив

29-годишният се усъмнил, че е вкаран в престъпна схема и отнесъл парите в полицията

29-годишен мъж от Разград, нает да извършва куриерски услуги след обява в сайт за търговия с коли, предотвратил телефонна измама за 10 000 лв. и злато, като отнесъл пакета в полицията. Младият мъж бил въвлечен в схемата без да подозира, че го ангажират измамници. Усъмнил се, че е вкаран в престъпен сценарий, след като отишъл да изпълни дадената му поръчка по телефона.

Случаят е от петък по обед, когато 74-годишна жена получила обаждане на стационарния телефон да окаже съдействие на полицията при операция за задържане на измамници. Тя събрала към 10 000 лв. и златни накити, които сложила в чанта и лично отнесла в района на колодрума в градския парк в Разград.

Да прибере чантата бил пратен, наетият чрез сайта, 29-годишен мъж. Вместо да я занесе в съседен град, каквито са обичайните указания, той се обадил в полицията и спасил парите и златото на жената. Предстои те да й бъдат върнати.

Преди дни по подобен начин беше предотвратена и измама в Търговище, когато пак мъж нает след обява в сайт, уж от фирма за дограми, се усетил и отнесъл пакет с 2500 лв. в управлението на полицията. Измамниците го били излъгали, че събира суми за предплата или вече поставени дограми от възрастни хора, които имали проблем с придвижването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право