На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Назначиха съгледвач на язовирите в Търновско

Изображение: Община Велико Търново

Разкрит е специален щат за „Оператор на язовирни стени и съоръжения към тях” в Община Велико Търново. Назначеният за „съгледвач на язовири“ ще разполага с автомобил и оборудване, а в длъжностната му характеристика ще влизат огледите на място на всички водоеми, както и пълната им паспортизация и картографиране. Експертът ще подава и своевременна информация за водните нива, както и ще предупреждава за опасност.

В края на миналата година кметската управа в старата столица е вложила над 45 000 лв. за ремонти на язовири и техните съоръжения. 10 000 лв. от тях са дадени само за подновения изпускател на яз. „Мотела“ край старата столица. Преди началото на зимния сезон всички водоеми са инспектирани и опезопасени и нито един от тях не застрашава с преливане или авария. „Изчистили сме всички, ремонтирани са, оправена е прилежащата инфраструктура. В общината има 26 язовира, 4 от тях бяха особено опасни“, информираха от общинската администрация в болярския град.

Въпросните четири водоема са под непрекъснато наблюдение, тъй като се намират над селища и в близост до главни пътни артерии. Това са „Вятъра“, който се намира в близост до село Присово и на метри от главен път Свиленград-Русе , както и „Мотела“ край главния път София-Варна. Останалите два водоема под особен надзор са „Тъмни лък“, който е над град Дебелец, както и „Винев дол“, който е в землището на великотърновското село Леденик, но е разположен над съседното село Пушево.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.