България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в сряда, 24 янури 2017

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

С такса от 10 лв. зелените блокират инвестиции за милиони Толкова струва подаването на жалба в административните съдилища за дела, свързани с околната среда

Назначиха съгледвач на язовирите в Търновско

Изображение: Община Велико Търново

Разкрит е специален щат за „Оператор на язовирни стени и съоръжения към тях” в Община Велико Търново. Назначеният за „съгледвач на язовири“ ще разполага с автомобил и оборудване, а в длъжностната му характеристика ще влизат огледите на място на всички водоеми, както и пълната им паспортизация и картографиране. Експертът ще подава и своевременна информация за водните нива, както и ще предупреждава за опасност.

В края на миналата година кметската управа в старата столица е вложила над 45 000 лв. за ремонти на язовири и техните съоръжения. 10 000 лв. от тях са дадени само за подновения изпускател на яз. „Мотела“ край старата столица. Преди началото на зимния сезон всички водоеми са инспектирани и опезопасени и нито един от тях не застрашава с преливане или авария. „Изчистили сме всички, ремонтирани са, оправена е прилежащата инфраструктура. В общината има 26 язовира, 4 от тях бяха особено опасни“, информираха от общинската администрация в болярския град.

Въпросните четири водоема са под непрекъснато наблюдение, тъй като се намират над селища и в близост до главни пътни артерии. Това са „Вятъра“, който се намира в близост до село Присово и на метри от главен път Свиленград-Русе , както и „Мотела“ край главния път София-Варна. Останалите два водоема под особен надзор са „Тъмни лък“, който е над град Дебелец, както и „Винев дол“, който е в землището на великотърновското село Леденик, но е разположен над съседното село Пушево.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.