Назрява криза със служебния кабинет

Най-вероятно ще се наложи Радев да прати част от екипа си в МС

Назрява криза със служебния кабинет, който новоизбраният президент Румен Радев трябва да назначи още в първите дни от мандата си. Експерти масово отказвали на предложение да бъдат назначени за временни министри. Причината е, че за разлика от последния служебен кабинет, оглавен от проф. Георги Близнашки, сега не е ясно чие ще е следващото правителство. Тогава се знаеше, че Бойко Борисов отново ще се върне на власт, и немалка част от поканените знаеха, че ще останат министри. Такива са примерите с Даниел Митов и Христо Иванов. По-голямата част от служебните министри пък бяха част от президентската администрация и отново се върнаха в нея.

Най-вероятно на Румен Радев ще се наложи да изпрати част от екипа си от “Дондуков” 2 в сградата на Министерски съвет. Плевнелиев също правеше свои съветници и секретари служебни министри.

За Радев най-трудно се оказало намирането на служебен премиер. След като стана ясно, че проф. Огнян Герджиков е възможният претендент, завалели предупреждения, че срещу него ще бъдат извадени компромати от времето, когато бе синдик на Агробизнесбанк. Спряганият за сигурен финансов министър Кирил Ананиев също се оказа не толкова сигурен.
В БСП са сериозно разтревожени, че ако станат фалове с хората от служебния кабинет, негативите ще отнесе партията. И уверенията на Корнелия Нинова, че не кадруват при Радев, няма да имат никаква стойност.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. Хахаха… боко прекарва колегите си евроатлантици… та за ценностите ми е думата…

  2. много сте навътре в нещата бе специалисти кога ги пък разбрахте – кой е тоя автор така ли му е поръчал Бойко да пише. ще си изядете мъдете от яд – влезте за високо кръвно

  3. Боко и сателитите му са свикнали да си имат работа с бъбривци и плямпаджии и (по прилика) и Президента Радев с премереното си говорене, а най-вече с дискретното си поведение ги влудява! От първия ден след загубата на изборите се мятат напосоки и не усещат колко са смешни.

  4. Нова глупост изсмукана от пръстите. Говори се ей така на вересия. Безумният Герджиков се прави на тежък, щото никой не го бръсне for a plum. Напишете поне едно име, който е отказал да сезираме институцията на Четвърти километър. В същото време тия се натискат да им се продължи управлението с още две седмици. Според мен и на една ще кандисат. Прав е бил Вапцаров като са го питали: „Как – искаш ли още час да живееш?“ За тия стоенето извън властта е нещо като клинична смърт. За това не пишете глупости, а ако нямате тема, аз мога да Ви подскажа. Примерно какво каза оня ден моят приятел Доналд за Вашия приятел Владимир.

  5. Излиза, че няма честен политик в България без далавери и корупция! Ами то и народът го разбра и затова избра Радев! Истинско ново начало, а не рефреш на комунистическия партиен елит вече 26 години! Винаги е имало шепа достойни и родолюбиви българи във всички времена. Надяваме се Радев и България да заложат на тях!

    1. Не може да няма честен политик! Както не всички цигани крадат ! Истината е, че хората се поддават на влиянието на СМИ и последните го разбраха и затова такива като Пеевски изкупиха наедро най-влиятелните. И сега се използват като бухалки – напишат , че сестра ти е лека жена, а ти върви после доказвай , че въобще нямаш сестра! Кой нормален успял, интелигентен човек ще се хване на това? Политическите клюки поне 30% са измислени с цел омаскаряване. И това не е само у нас – справка кампанията срещу Тръмп.

  6. Истината ще излезе наяве след около 2 седмици, струва ми се че информацията е непотвърдена и провокативна.Пишете само реални факти, а не предположения.

  7. Ами да си внесем от чужбина щом нямаме достойни българи да ни управляват

Отговорете