Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Найден Зеленогорски: От РБ отчитаме работата на 43-тото НС като полезна за България

Найден Зеленогорски

Ние от РБ отчитаме работата на 43-тото НС като полезна за България. Това каза от парламентарната трибуна Найден Зеленогорски в декларация от името на ПГ на РБ.

„Бяхме една от най-активните групи внесохме общо 140 законопроекта, от които 90 са по наша инициатива“, обясни той и подчерта, че РБ имат висока степен на успеваемост по важни теми. „За първи път от 27 години имаме нов образователен закон, знаем, че на левицата това не им харесва, но все пак реформата се случва“, коментира Найден Зеленогорски. По думите му за първи път от десетилетия над 350 млн. лева ще се излеят за наука.

„Това НС спря течовете в здравеопазването и насочи средствата към пациентите, болниците и лекарите“, обясни Найден Зеленогорски. По думите му това НС е гласувало промени за защита на националната сигурност, а не назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„За първи път от 2008 година в бюджета за 2017 година има излишък“, заяви Зеленогорски и уточни, че 13 млрд. е фискаленият резерв, а 3,5% е икономическият ръст на страната. „Това са данни, които поставят България на една от водещите позиции по икономически ръст в ЕС“, подчерта той. Според него това е непостижимо за нито едно ляво управление.

Найден Зеленогорски обясни, че следващото НС трябва да приеме антикорупционния закон и да продължи с реформите в съдебната система. „Надявам се, че ще има едни честни избори, за които служебното правителство ще даде пълна гаранция“, коментира той и благодари на Цецка Цачева и на ръководството на НС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.