Найден Зеленогорски: От РБ отчитаме работата на 43-тото НС като полезна за България

Найден Зеленогорски

Ние от РБ отчитаме работата на 43-тото НС като полезна за България. Това каза от парламентарната трибуна Найден Зеленогорски в декларация от името на ПГ на РБ.

„Бяхме една от най-активните групи внесохме общо 140 законопроекта, от които 90 са по наша инициатива“, обясни той и подчерта, че РБ имат висока степен на успеваемост по важни теми. „За първи път от 27 години имаме нов образователен закон, знаем, че на левицата това не им харесва, но все пак реформата се случва“, коментира Найден Зеленогорски. По думите му за първи път от десетилетия над 350 млн. лева ще се излеят за наука.

„Това НС спря течовете в здравеопазването и насочи средствата към пациентите, болниците и лекарите“, обясни Найден Зеленогорски. По думите му това НС е гласувало промени за защита на националната сигурност, а не назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„За първи път от 2008 година в бюджета за 2017 година има излишък“, заяви Зеленогорски и уточни, че 13 млрд. е фискаленият резерв, а 3,5% е икономическият ръст на страната. „Това са данни, които поставят България на една от водещите позиции по икономически ръст в ЕС“, подчерта той. Според него това е непостижимо за нито едно ляво управление.

Найден Зеленогорски обясни, че следващото НС трябва да приеме антикорупционния закон и да продължи с реформите в съдебната система. „Надявам се, че ще има едни честни избори, за които служебното правителство ще даде пълна гаранция“, коментира той и благодари на Цецка Цачева и на ръководството на НС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика