Найджъл Фарадж напусна UKIP

Найджъл Фарадж напуска създадената от него британска „Партия на независимостта“, пише лондонският вестник Evening Standard.

Фарадж драматично се отказа от създадената от него британска „Партия на независимостта“ (UKIP) след назначаването на Томи Робинсън за съветник на лидера Джерард Батън, обвинявайки партията, че "гледа към екстремистката политика". Той критикува "манията" на партията, свързана с исляма и позицията на Робинсън.

Фарадж заяви: "През последните няколко месеца този лидер изглежда доста обсебен от исляма. UKIP не беше основана да бъде партия, създадена за воденето на кръстоносен поход".

"Той също така е обсебен от тази фигура, наречена Томи Робинсън, която някой виждат като велик герой, който се изправя и се бори за хората от работническата класа, но има доста подозрителна репутация и води със себе си група хора, които пропагандират смут и насилие. Много от тях имат криминални досиета, някои доста сериозни," продължи Фарадж.

Според него това превръща UKIP от електорална партия в партия на уличния активизъм и предупреди, че тази посока е катастрофална.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа