Най-безсърдечните зодии

Овен 
Поне не е злопаметен

Когато ти се носи славата на емоционален, но свестен тип, никой не иска да повярва, че си в състояние да проявиш жестокост. Овните са коравосърдечен народ, неспособен да влезе в положението на другите. Те минават през този свят с широко затворени очи. До края така и не разбират, че останалите не са тук за тяхно лично забавление и удобство, а са живи хора, които си имат свой живот и свои проблеми. Овенът е роден да се съревновава. Когато губи, изпитва силна болка. Честолюбието и неспособността да бъде над нещата го превръщат от д-р Джекил в мистър Хайд. Поне не е много злопаметен! 

Телец
Губи връзка с реалността 

Хората, които не ги познават добре, биха казали, че Телците са твърде спокойни. Но това е погрешно впечатление. Мудното им и уравновесено държание заблуждава хората, че Телците имат нерви от стомана и рядко се ядосват. О, ядосват се! Много по-често, отколкото си представяте. Просто точката им на кипене е по-висока. Те задържат яростта си така, както парата се сгъстява в тенджерата под налягане. А когато вече не могат да издържат, избухват като атомна бомба. В такива моменти на бяс те губят всякаква връзка с действителността. Дори кротки и възпитани Телци може да налетят на бой. 

Близнаци
Виновен е лошият близнак

Близнакът си е добър човек. Лошото в него идва от другия близнак. Той е виновен, че родените под този знак се държат като болни от биполярно разстройство: хаотични, с променливи настроения и ненадеждни. Вбесяват се буквално за секунди. Лъжат, преувеличават и изкривяват истината просто така, за забавление или пък за да се представят в по-добра светлина. Към хора, които не харесват, не проявяват никаква милост. Близнаците също така са големи манипулатори. Те може да се държат топло и приятелски с хора, които въобще не уважават, защото обичат да си играят с тях като котка с мишка.

Рак
Сърцето на мрака

Споделили сте им съкровената си тайна? Сериозна грешка! Това ще се обърне срещу вас. Ракът няма никакви задръжки и когато иска да ви нарани, става истински жесток. Казват, че Раците са топли, любвеобилни и състрадателни. Това е така, докато не ги настъпиш по опашката! След първоначалното объркване от обидата, те се насочват срещу вас целия си арсенал – изтънчен сарказъм, гениална способност да напипват слабите места на всеки човек и тотална безскрупулност. Решат ли, че не сте им истински приятел, ще ви съсипят. Ще смажат достойнството ви и ще ви унижават публично отново и отново. 

Лъв 
Пресметлив подлец

Лъвът е пресметлив подлец. Знае как хем да ви засегне, хем да изглежда добре в очите на обществото. Когато пожелае да нарани – независимо дали търси отмъщение, или просто гони целите си – той ще използва сарказъм и обиди, също като Рака. Но докато Ракът губи самообладание и влага цялото си сърце в злостната атака, Лъвът го прави целенасочено, без много емоции. Лъвовете рядко нападат по-силните от тях, въпреки че в никакъв случай не може да се каже, че са страхливци. По-скоро са рационални: точно като Царя на джунглата те си набелязват най-слабата жертва и я преследват като дивеч. 

Дева
Не е зъл, съвсем не

Девите не са зли. Те са безчувствени. Не ви търсят кусурите, просто са извънредно критични хора. Това произлиза от огромното желание на Девата да бъде от полза, да свърши добра работа, да прояви прецизност. По възможност да се доближи до съвършенството. Този стремеж ги въвежда в заблудата, че и околните се стремят към същото. Съответно Девите смятат, че хората извънредно биха се зарадвали да чуят за недостатъците и пропуските си, при това описани по възможно най-бруталния и директен начин. За тях съчувствие, състрадание и милост са ирационални прояви на човешка слабост.

Везни
Немезида с все грифоните

Везните са любезни и възпитани до един момент. По-точно до момента, в който нещо им се противопоставите или ги обидите. Тогава стават митологични създания, сиреч Немезиди.  (Ненапразно Немезида, древногръцката богиня на възмездието, е изобразявана с везни - при нужда тя и нейните грифони светкавично са възстановявали справедливостта.) Но щом се вживеят в божествената си роля да възмездяват, Везните губят своята благост и вече не са така изрядно неконфликтни. Напротив – стават доста агресивни и дори брутални. Може да проявят временна жестокост, за която после донякъде съжаляват. 

Скорпион 
Носи му се слава

В тях има повече добро, отколкото, да речем, в егоцентричния Овен или в студенокръвния Козирог. Но пък има и повече лошо. Ненапразно им се носи славата на изключително жесток и отмъстителен знак. Решат ли, че сте постъпили нелоялно, ще ви стъпчат. Но преди това ще ви пронижат с безброй отровни думи, за да се гърчите в калта на своето унижение, докато достойнството ви не се стопи до малка зловонна локва. Най-лошото е, че мнителните Скорпиони не действат според факти и доказателства, а водени от подозрения. Те никога не се опитват да проверят дали това, което си мислят, е истина. 

Стрелец
Морален фанатик

Стрелците хич не са добри – факт, известен на всички, освен на самите Стрелци. Това, което ги прави особено лоши, е че те изобщо не осъзнават, когато проявяват жестокост. Моралните принципи са им по-важни от добротата. Родените под този знак са милостиви и жертвоготовни, но спрямо чуждите хора. Забележете човека, който първи се спуска да превърже пострадал при катастрофа или да прегърне най-вмирисания на урина просяк, който е припаднал на улицата – сигурно е Стрелец. Но от много обществена дейност на този милостив господин обикновено не му остава време за най-близките. 

Козирог
Леден отмъстител

Обикновено Козирогът е твърде зает със себе си и със своите дела, за да ви обръща внимание. Но понякога, особено ако престъпите границите на търпението му, може да се случи да привлечете отмъстителното му око. По принцип трябва да сте го обидили сериозно или да сте проявили страшна наглост, за да го предизвикате. Но знайте, Козирогът не забравя. Душата му се изпълва с мрак, студеното му сърце съвсем се вледенява. Отмъщението може да ви сполети след седмица, месец и дори след години. Ще забие рогата си в най-меката ви тъкан и то така, че даже няма да разберете откъде ви е дошло. 

Водолей
Хладен и надменен

Хладни, пресметливи и надменни са Водолеите, но не пречат никому, защото най-често нямат никакъв интерес да се сближават с плебса – разбирай, с всички останали. Изключение правят единиците, избрани от Водолея за почти равни с него и достойни за неговото внимание. В своя стремеж към великите идеи и устрем към върховете той не забелязва какво има в краката му. По пътя си може да се случи да стъпче това-онова или този-онзи. Грешките си приема като абстрактна грешка в системата. Единствено реални са грешките на другите – тях Водолеят няма как да подмине или да забрави. 

Риби
Няма смелост за мъст

Рибите обикновено нараняват от страх, че ще бъдат наранени. Така предварвайки събитията, те всъщност може да се окажат доста опасни. Но по принцип хората, родени под този знак, не са никак зли. Типично за обидената Риба е да започне да крои пъклен план за отмъщение. Тъй като има пребогато въображение, кроежите й за мъст са достойни да бъдат описани в криминален роман. Но накрая Рибата я домързява или не й достига решителност и плановете й си остават само фантазии. А тя просто се оплаква наляво и надясно от мъчителя си, докато не го скара с всичките им общи приятели.

Коментари

Задължително поле