Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Полицията в Казанлък влезе в ромския квартал заради замърсяване на околната среда

Антикорупционната комисия внесе иск за отнемане на имущество за близо 400 млн. лв. на Арабаджиеви

Най-големите хазартни босове в България са свързани с расистките скандали и пране на пари

Десетки онлайн медии в Италия гръмнаха със скандала Efbet, който вече от повече от месец тресе няколко държави, съобщи nbox.bg След като по темата вече писаха цял куп издания в България, Великобритания, Гърция и Малта, сега хазартната компания се превърна в любопитна тема и за публиката в Италия.

Поводът е, че „Цеките“ вече имат лиценз за хазартна дейност и за Ботуша, но това видимо от публикациите, по-скоро притеснява италианците.

Сайтовете ossolanews.it и torinoggi.it публикуваха материал със снимка на бившия вече президент на БФС Борислав Михайлов и Боян Найденов, един от собствениците на „Efbet”, напомняйки, че български футболни фенове са предизвикали демонстрации на гнусен расизъм, песнопения на маймуни и платени футболни хулигани, които очевидно бяха на стадиона само за да развалят футболната игра.

Италианските медии напомнят всички глоби за последните 10-15 години, наложени от УЕФА на българската федерация и български футболни отбори.

Медиите се спират също така и на темата с оставката на Боби Михайлов и последвалите проверки на ДАНС.

Ето какво пишат колегите от Италия:

„Оставката на Борислав Михайлов обаче беше само върхът на айсберга. След расистките обиди срещу футболистите на британския национален отбор скандалът се разрасна. Дълго време в България съществува връзка между футбола и организираната престъпност. Доста често ултрасите действат под натиска, наложен от външни влиятелни сили. Има много случаи, в които футболното хулиганство е използвано специално за отприщване и предизвикване на хаос по време на мачове. И това може да е така. Подозирайки фонов сценарий, специалните сили също разследват спонсорите. Това доведе до поредица от събития, които е малко вероятно да бъдат просто случайни“, пише torinoggi.it.

Специалните служби в България са започнали проверка на възможността едни от най-големите босове в хазарта в страната – Стефан Найденов, да стои зад инцидента, пише caffeinamagazine.it. „Въпреки мрежата от информатори на УЕФА в цяла Европа, работещи по решаване на проблема с определянето на мачове, серията спортни манипулации изглежда е организирана доста добре и тя е направена от синовете на българския хазартен бос. Найденов е обвиняван не само в различни прояви на спортна корупция, но странични източници също съобщават, че за Стефан Найденов работи Марио Коструков, човекът, който доскоро наблюдаваше корупцията към БФС.

Заедно със синовете си Боян Найденов и Цветомир Найденов, Стефан Найденов, ръководи една от най-големите компании за хазартни игри в Източна Европа – Efbet. Търговската марка е собственост на „Brobet LTD“ и е сред основните спонсори на футбола в България. Съвсем наскоро компанията “Efbet” е замесена в огромен скандал, който разкри чудовищен брой нарушения на Закона за хазарта в България, както и на Закона за ограничаване на плащанията в брой (ЗЗЛД), който се извършва систематично от собствениците на Efbet“, разкрива още torinoggi.it.

„След дълго разследване на Efbet и неговите собственици, агенти от Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) щурмуваха централата на Efbet на 4 октомври. Българските медии публикуваха много информация по темата, свързвайки семейство Найденов с корупция, пране на пари и други финансови престъпления. Освен това по неофициална информация от службите, имената на собствениците на букмейкъра бяха свързани и с хора, които са част от организираната престъпност и корупция не само в България, но и в други европейски страни. И все пак сагата за Efbet не свършва до тук.

Подобни разследвания срещу компанията Brobet, която е собственик на марката Efbet, започнаха също така и в Гърция, Румъния и Великобритания. И докато информацията от малтийската полиция подчертава, че българите са свързани с италианската мафия в Сицилия и Милано, някои британски и гръцки журналисти твърдят, че Стефан Найденов и синовете му са били част от корупционни схеми, финансови измами и укриване на данъци на територията на Гърция. Италианските медии изтъкват, че хазартният бос Стефан Найденов е бил част от комунистическите тайни служби в страната си. Той е работел под псевдонима „Николов” и е бил вербуван от служителя на Държавна сигурност Кр. Кръстев още през 1980 г. – факти, излезли преди това и в други медии от Великобритания и Гърция.

Още по темата

  1. Българските собственици на Efbet – под лупата на Финансовото разузнаване на Великобритания

  2. Malta Business News: Скандалната малтийска компания Бробет, собственик на марката Efbet, е замесена в нелегално уреждане на футболни мачове в България и в чужбина

  3. Malta Business News: „Цеките“ заподозрени в участие в убийство, в бомбени заплахи и в назначаване на „свои хора“ от спецслужбите в Efbet

  4. Скандални заповеди към служители в казината на Efbet (снимки) Братята милионери Найденови създали тайни дневници с пикантна информация за клиенти, която може да предизвика международен скандал

  5. И медия в Малта гръмна за скандала с Efbet

  6. „Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

  7. Медия в Гърция: Българските собственици на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

  8. „Цеките“ – подозрение за участие в убийство, бомби и заплахи, „лични хора“ от службите на заплата в Efbet

  9. Дългата ръка на ДС управлява Efbet

  10. Босове на Efbet събират лични данни на клиентите си

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.