Най-голямата европейска софтуерна компания с нови проекти във Варна

SAP България ще си партнира с три университета

Най-голямата европейска софтуерна компания SAP  влиза с нови проекти във Варна. Тя ще открие  академия в Икономическия университет, ще изгради интегрирана информационна система в ВВМУ "Никола Вапцаров" и ще си сътрудничи с Техническия университет, съобщиха от общината. 

Проектите са в подкрепа на инициативата на кмета Иван Портних "Варна - град на знанието". Тя има за цел дългосрочното развитие на морската столица и транформирането на икономическия й профил чрез дигитални, иновативни и зелени решения. 

Първата стъпка бе направена на 25 март, когато академичният съвет на ИУ-Варна реши да даде старт на академия за обучение и сертифициране на студенти след подписване на договор със SAP SE за асоциирано членство в университетски алианси SAP University Alliances. Общността обединява над 8000 представители на 2900 образователни институции от повече от 100 държави. Целта й е да подготви ново поколение професионални кадри. 

В рамките на тази общност студентите ще имат достъп до софтуер, полезна информация и поглед върху процеси от развойната дейност, предоставени от SAP. Те ще могат да обменят свободно идеи и да се свързват с предприятията, в които биха могли да постъпят на работа. В рамките на партньорството младите хора ще имат досег и с партньори на софтуерната компания, с които съвместно да разискват реални консултантски проекти и казуси по време на своето образование, получавайки безценен практически опит. Чрез специална платформа студентите ще имат шанс да се свързват със стартъпи и инвеститори от цял свят. 

"Това е първа стъпка към т.нар. "преквалифициране", което ще повиши качеството на знанията на завършилите студенти, тяхната конкурентоспособност на пазара на труда и ще затвърди желанието ни да помогнем на всеки регионален център да задържа младите хора", заяви Радомир Миланов,  управляващ директор на SAP България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони